Spor
  • 12.3.2020 22:00

Koronavirüs spor dünyasını da sallıyor

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünya geneline yayılan koronavirüs, binlerce kişinin canını aldı. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs vakası görüldüğünü ve karantinaya alındığını açıkladı. Gündelik hayatı olumsuz yönde etkileyen coronavirüs spor dünyasını da etkiledi. Ünlü futbolcuların korona testlerinden, herkesin merakla beklediği şampiyonlara değin pek çok gelişme yaşandı. Gelin spor dünyasında yaşanan son dakika koronavirüs gelişmelerine bakalım.

Koronavirüs spor dünyasını vurmaya devam ediyor. Son olarak genç stoperin koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı.

Alexis Sanchez ile ilgili görsel sonucu

Inter'in yıldızı Alexis Sanchez ve Barcelona'da kariyerini sürdüren Arturo Vidal, corona virüs nedeniyle karantinaya alınıyor...

Alexis Sanchez ve Arturo Vidal, bu ay sonu milli maç arasında Dünya Kupası elemeleri için Şili'ye gidecek.

Şili Sağlık Bakanı Jaime Manalich ise iki yıldız futbolcunun ülkeye girişinde karantinaya alacaklarını duyurdu.

İtalya'da corona virüs nedeniyle hayatının kaybedenlerin sayısının 631'e çıkmasına dikkat çeken Jaime Manalich, ''İnsanlarımızın hayatlarını tehlikeye atmak istemiyoruz. İtalya'dan kim gelirse gelsin karantinaya alınacak. Bu durum futbolcularımız için de geçerli.'' sözlerini kullandı.

Timo Hübers ile ilgili görsel sonucu

Hannover'in 23 yaşındaki defans oyuncusu Timo Hübers'in koronavirüs testleri pozitif çıktı.

Timo Hübers ile ilgili görsel sonucu

Oyuncu karantina altına alındı. Hannover takımının tamamı koronavirüs testinden geçirilecek.

cengiz ünder ile ilgili görsel sonucu

ROMA, İSPANYA'YA GİDEMİYOR

Roma, UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla ile oynayacağı maç için İspanya'ya gitmeyeceğini ve İspanyol yetkililerin İtalya'dan gelen uçaklara izin vermediğini açıkladı.

MBAPPE ile ilgili görsel sonucu

MBAPPE'YE KORONAVİRÜS TESTİ

Fransız L'Equipe gazetesinin haberine göre PSG-Dortmund maçı öncesinde gerçekleştirilen idmana grip olduğu için katılamayan Kylian Mbappe'ye koronavirüs testi yapıldı.

PSG ile 3 gündir idmana çıkamayan Mbappe'nin boğazında yanma, burun akıntısı ve ateş şikayeti olduğu belirtildi. Genç futbolcunun test sonucu negatif çıktı.

psg ile ilgili görsel sonucu

FRANSA LİG KUPASI ERTELENDİ

4 Nisan'da Stade de France'da PSG ile Lyon arasında oynanması planlanan Fransa Lig Kupası finali koronavirüs nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Bulgaristan Futbol Federasyonu ile ilgili görsel sonucu

BULGARİSTAN'DA YASAKLAR

Bulgaristan Futbol Federasyonu, 1. ve 2.Lig'deki futbolcuların toplu taşıma araçlarını kullanmasını ve koronavirüs önlemleri kapsamında restoranlara gitmesini yasakladı.

Arsenal Manchester City ile ilgili görsel sonucu

ARSENAL - MAN CITY ERTELENDİ

Arsenal kulübü, Manchester City ile karşı karşıya gelecekleri Premier Lig maçının ertelendiğini açıkladı. Sebep olarak ise Arsenal - Olympiakos maçının olduğu gün Yunan ekibinin Başkanı Evangelos Marinakis ile el sıkışan futbolcular ve teknik ekiplerinden 4 kişi olduğu belirtildi. Resmi internet sitesinden açıklama yapan Arsenal kulübü, karşılaşmanın ertelenmesi kararının İngiliz hükümeti tarafından alınacak önlemler çerçevesinde yapılması gerekenler olarak belirterek, Marinakis ile el sıkışan ve birlikte yakın oturan 'birkaç' futbolcu olduğunu, önlemlere bu kişilerin de dahil edildiği belirtildi.

FORMULA 1 ile ilgili görsel sonucu

FORMULA 1'DE KARANTİNA

Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Melbourne GP öncesi Amerikan takımı Haas'ta 2, İngiliz takımı McLaren'de ise 1 çalışan koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı. Ayrıca, Çin yarışı ertelendi, Bahreyn GP ise seyirciye kapatıldı.

NBA corona ile ilgili görsel sonucu

NBA TÜM İHTİMALLERİ GÖRÜŞÜYOR

NBA yönetimi, koronavirüs salgını nedeniyle birçok opsiyonu görüşüyor. Maçların seyircisiz oynanması, koronavirüsün görülmediği şehirlerde oynanması veya tüm maçların süresiz olarak ertelenmesi gündemde.

EUROLEAGUE ile ilgili görsel sonucu

EUROLEAGUE'DEN KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

THY EuroLeague, koronavirüs nedeniyle maçların ertelemeyeceğini ancak bazı önlemler alındığını duyurdu.Soyunma odaları basına kapalı tutulacak. Flaş röportaj alanı olmayacak ve hiçbir basın mensubu bu alana giremeyecek. Basın toplantısında koç ve bir oyuncu olacak ancak basınla aralarında 1.5 metre mesafe olacak.

2020 Tokyo ile ilgili görsel sonucu

"OLİMPİYATLAR 1-2 YIL ERTELENİR"

2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Üyesi Haruyuki Takahashi, The Wall Street Journal'e yaptığı açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle Olimpiyatların 1 ya da 2 yıl erteleneceği konusunda karar verme aşamasında olduklarını söyledi: "Olimpiyatlar iptal edilmez, sadece 1 ya da 2 yıl ertelenir."

halter ile ilgili görsel sonucu

AVRUPA HALTER ŞAMPİYONASI

13-21 Nisan tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenmesi planlanan Avrupa Halter Şampiyonası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Haziran ayına ertelendi.

uefa ile ilgili görsel sonucu

UEFA'DAN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarını koronavirüs vakası daha stabil hale gelene kadar ertelemeyi düşünüyor. [beIN Sports İtalya]

milli takım ile ilgili görsel sonucu

MİLLİ TAKIMIMIZA KOVID-19 ÖNLEMİ

A Milli Futbol Takımımızın Slovenya ve Avusturya hazırlık maçları koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanacak.

Evangelos Marinakis ile ilgili görsel sonucu

OLYMPIAKOS'UN BAŞKANI AÇIKLADI

Çin'de başlayan ve sonrasında tüm dünyaya yayılan koronavirüsü salgını, Avrupa'yı da etksi altına almaya başladı. Bu salgın nedeniyle Avrupa'da birçok maç için erteleme, birçok maç için ise seyircisiz oynama kararı çıkarken, flaş bir gelişe yaşandı. Yunanistan'ın dünyaca ünlü kulübü Olympiakos'un sahibi ve başkanı Evangelos Marinakis, kişisel instagram hesabından koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

"Koronavirüs beni de 'ziyaret etti' ve kendimi kamuoyunu bilgilendirmek zorunda hissettim. Kendimi iyi hissediyorum çünkü tüm gerekli önlemleri aldım ve doktorların tavsiyelerine uyuyorum. Tüm dostlarıma ve vatandaşlarıma aynısını tavsiye ediyorum."

seria ile ilgili görsel sonucu

İTALYA'DA TÜM MAÇLAR DURDU

İtalya'da tüm amatör ve profesyonel ligler, 3 Nisan'a kadar durduruldu.

la liga ile ilgili görsel sonucu

LA LIGA'DA 2 HAFTA SEYİRCİSİZ

İspanya La Liga'da 2 hafta boyunca oynanacak tüm karşılaşmalara seyirci alınmayacak.

Dortmund  Schalke ile ilgili görsel sonucu

RUHR DERBİSİNDE SEYİRCİ YOK

Almanya'da Dortmund ile Schalke arasında oynanacak Ruhr derbisi ile birlikte Mönchengladbach - Köln maçında da seyirci olmayacak.

Ligue 1 ile ilgili görsel sonucu

FRANSA'DA SEYİRCİ YOK

Fransa Futbol Federasyonu, 15 Nisan'a kadar Ligue 1 ve Ligue 2'deki tüm maçların seyircisiz oynanacağını açıkladı.

CEV Kadınlar ile ilgili görsel sonucu

VOLEYBOLDA ERTELEME KARARLARI

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 5 Mart Perşembe günü oynanması planlanan Fenerbahçe Opet - Igor Gorgonzola Novara ve 4 Mart Çarşamba günü oynanması planlanan Savino Del Bene Scandicci - Eczacıbaşı VitrA mücadeleleri koronavirüs nedeniyle ertelendi. Bununla birlikte CEV Voleybol Kupası'ndaki Leo Shoes Modena - GFC Ajaccio mücadelesi de ileri bir tarihte oynanacak.

POLONYA covid ile ilgili görsel sonucu

POLONYA'DA DA ÖNLEM ALINDI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı önlem gerekçesiyle Polonya 1. Futbol Ligi maçları ve milli müsabakalar seyircisiz oynanacak. Polonya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'nin, söz konusu salgın nedeniyle ülke genelinde kamuya açık tüm etkinlikleri iptal ettiğini duyurmasının ardından bir takım kararlar alındığı belirtildi.

stadyum ile ilgili görsel sonucu

ERTELENEN DİĞER LİGLER VE MAÇLAR

- Çin Ligi
- İsviçre Ligi
- FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri
- Asya Şampiyonlar Ligi

uefa ile ilgili görsel sonucu

UEFA'DA SEYİRCİSİZ MAÇLAR

UEFA, maçlar öncesinde futbolcuların ve hakemlerin birbirlerine sarılmalarını ve tokalaşmalarını yasakladı. Bu kararın Dünya Sağlık Örgütü tarafından koronavirüsün yayılmasına engel olmak amacıyla tavsiye edildiğini bildirdi.

czayir futbol ile ilgili görsel sonucu

CEZAYİR'DE MAÇLAR SEYİRCİSİZ

Cezayir'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemek amacıyla futbol ligi maçlarına taraftarların alınmayacağı duyuruldu.

Güncellenme Tarihi : 12.3.2020 23:18

İLGİLİ HABERLER