Gündem
  • 27.3.2020 10:35

Koronavirüsden ölen CHP'li vekilin yeğeninin son anları yürek burktu

Genç yaşta Koronavirüsden ölen Dilek Tahtalı'nın daha önce de kemik kanserinden tedavi olduğu ortaya çıktıb

CHP'li eski vekil Ramis Topal Kovid-19'dan ölen yeğeni Dilek Tahtalı'nın son görüntülerini paylaştı…

Kovid-19 bugüne kadar ülkemizde tam 59 can aldı. Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyayı esir alan yeni tip koronavirüsün Türkiye’deki kurbanlarından biri de CHP 24’üncü dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal’ın 33 yaşındaki yeğeni Dilek Tahtalı oldu. Ramis Topal, Kovid-19'dan kaybettiği yeğeninin son görüntülerini Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Topal yaptığı paylaşımda, "Perensesin yoğun bakımdaki son haliydi." ifadelerine yer verdi.

Eski CHP Milletvekili Topal'ın 33 yaşındaki hemşire akrabası koronavirüsten öldü

Eski vekil Ramis Topal'ın akrabası olan ve İstanbul'da özel bir hastanede hemşire olarak çalışan Dilek Tahtalı koronavirüsten hayatını kaybetti. Topal, Tahtalı’nın 10 Mart’tan beri hastalıkla mücadele ettiğini söyledi

ramis.jpg

10 Mart'ta rahatsızlandı

33 yaşındaki Tahtalı, İstanbul’da özel bir hastanede hemşire olarak görev yapıyordu.Konuyla ilgili olarak Independent Türkçe’ye konuşan Topal, Tahtalı’nın geçen 10 Mart günü öğleden sonra 16.00 sıralarında ilk defa rahatsızlandığını ve ateşinin yükselerek, grip belirtileri gösterdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

Önce Cerrahpaşa’ya gidiyorlar yer yok deyince Samatya’daki hastaneye geçiyorlar. Orada sedye üzerinde beş saat bekliyor. Annesi bana haber verince devreye girerek Türkiye Gazetesi Hastanesi’ne sevkini sağladım. Orada tedavi görüyordu. 16’sında ise Bakırköy’de Sadi Konuk Hastanesi’ne sevkedildi. Yoğun bakımdaydı. Yeni getirilen ilaçtan verilecekti. Ancak kurtarılamadı

tahtalı.jpg

Kemik kanseri ile mücadele ediyordu

Tahtalı’nın gençlik yıllarından beri kemik kanseri ile mücadele ettiğini söyleyen Topal, hastalığı nerede ve nasıl kaptığı konusunda bilgisi olmadığını da kaydetti.

Topal, Tahtalı’nın fakir bir ailenin tek çocuğu olduğunu, özel bir hastanede çalışıyor olmasına karşın muhtemelen parasını ödeyemeyecekleri düşüncesiyle çalıştığı hastane götürülmemiş olabileceğini söyledi.

Topal, Tahtalı’nın bu akşam memleketi olan Amasya’ya gönderilerek defnedileceğini söyledi.

Bu arada 12 gündür karantinada bulunan Tahtalı'nın ailesinin ise test sonuçlarının negatif çıktığı öğrenildi.

Son mesajında hastalıktan yakınmış

Bu arada Tahtalı'nın hastaneye yattığı 10 Mart tarihinden bir gün önce attığı son mesajında hastalıktan şöyle yakınmıştı.

Bi düş artık ateş bi bırak yakamı yeter! Dakka da bir sirkeli aspirinli su kürü ılık duş buz gibi hava da balkona çıkmaktan bayılazaaam!

 

Güncellenme Tarihi : 27.3.2020 21:53

İLGİLİ HABERLER