Sağlık
  • 10.4.2020 12:14

Koronavirüsle ilgili korkunç gelişme!.. Her ülkede ayrı ayrı türü var

Koronavirüs üzerine çalışma yürüten İngilizler korkunç bir bulguya ulaştı..
İngiliz gazetesi Daily Mail'in haberine göre; Yaptıkları çalışmada 3 ayrı Koronavirüs bulunduğunu bunun da ülkeden ülkeye farklılık gösterdiğini ortaya çıkardılar. Çin'deki saldırgan virüsün mutasyona uğramış yeni versiyonu İngiltere'de ölümlere neden olurken, Amerika'daki orjinal virüsten çok daha etkili olan bir tür.
Dünyaca ünlü Türk Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Koronavirüs salgınına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şu anda iki tip Koronavirüsün olduğunu belirten Dr. Öz, "Birinci virüs çok daha tehlikeli. İkincisi mutasyon ile oluştu. Bu insanlar için daha az tehlikeli. Şu anda dünyada önde giden virüs o" yorumunda bulunmuştu.


İngilizler Mehmet Öz’ün bu bulgusunun üzerine bir tür Koronavirüs daha belirledi.
Bu virüsler Tip A, Tip B ve Tip C olarak isimlendirildi.
Tip A, yarasalarda ve pangolinlerde bulunur ve iki alt kümeye sahiptir Bir alt kümesi Wuhan ile diğeri ise ABD ve Avustralya'da yaygındır
Tip B tipi, A tipinden türetilmiştir ve Wuhan'da en yaygın olanıdır
C Tipi, B tipinin dişisi olarak türemiştir ve Singapur üzerinden Avrupa'ya yayıldı.
Cambridge Üniversitesi araştırmacıları, Aralık'tan Mart'a kadar enfeksiyonun genetik geçmişini eşleştirdiler ve üç farklı, ancak birbiriyle yakından ilişkili varyant buldular.
Orijinal olan ve pangolinler yoluyla yarasalardan insanlara sıçrayan virüs Tip A,.
Burada bir ilginç nokta daha öne çıktı.
Çin’de hızla yayılan virüs bu değil Tip B idi..
Çalışmalarını genişleten bilim adamları; A tipinin Avustralya ve ABD'de en yaygın olduğunu ve 400.000'den fazla COVID-19 vakası kaydedildiğini gösterdi.


Amerikan örneklerinin üçte ikisi tip A idi, ancak enfekte hastalar çoğunlukla New York'tan değil Batı Kıyısı'ndan geldi.
Bir diğer belirgin varyasyon, C tipi, bu tür de B tipinden indi ve Singapur üzerinden Avrupa'ya yayıldı.
Bilim adamları, resmi olarak SARS-CoV-2 olarak adlandırılan virüsün, farklı popülasyonlarda bağışıklık sistemi direncinin üstesinden gelmek için sürekli olarak mutasyona uğradığına inanıyorlar.
Dr.Peter Forster ve ekibi; İngiltere'nin çoğunlukla B tipi vakalarla bombalandığını, bu testin dörtte üçünden Tip B çıktı.
İsviçre, Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda da B tipi hakimdir.
Çin'de ölümcül B tipi koronavirüs bulunurken Amerika'da a Tipinin etkili olması son derece tuhaf ve şaşırtıcı bulundu. Bunun nedeni şu; B tipi hiç yokken Amerika'da A tipi Koronavirüs nasıl oluştu?
Cambridge Üniversitesi araştırmacıları işte bunun anlaşılmaz olduğunu ve ortada çok garip bir durumun bulunduğunu bildirdiler.
Avrupa’nın iç kesimlerinde ise Tip C virüsü etkili oluyor. Bu da Tip B virüsünün dişisi olarak adlandırılıyor. Bununla birlikte veriler artık B tipinin daha yaygın bir şekilde yayıldığını göstermektedir - İsviçre'deki hastalardan alınan 31 SARS-CoV-2 örneğinden biri hariç tümü ikinci kümedir. Yani B kümesinde.
Bu da tuhaf bir durum.
B tipinden üreyen C tipi zamanla etkisini kaybedip tekrar b tipine dönüyor.
Ekip, analizlerini Mart ayının sonuna kadar 1.000'den fazla COVID-19 vakasını içerecek şekilde güncelleyerek daha net bir görüntü elde etti.

Pictured, a breakdown of the different coronavirus genomes and to which of the three major group they belong to. The lines indicate a rough split between the type. The larger the circle, the higher the amount of cases

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

 

 

Güncellenme Tarihi : 11.4.2020 01:32

İLGİLİ HABERLER