Dünya
  • 11.3.2020 13:03

Koronavirüsten ölen kocasının cesediyle iki gün aynı evde kaldı

 İtalya'nın tamamı karantina altına alınırken kan donduran bir ayrıntı ortaya çıktı. İtalya'nın Savona bölgesinde yaşayan bir kadın, corona virüsü nedeniyle ölen kocasıyla aynı evde yaşamak zorunda kaldı. Bölgenin Valisi de olayı doğruladı. Güvenlik güçleri protokoller nedeniyle bu kararın alındığını, cenazeyi almak için içeri girmenin riskli olacağını ifade etti.

İtalya'nın Savona bölgesindeki Borghetto Santo Spirito'da yaşayan bir kadın, corona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden kocasıyla evde mahsur kaldı. Vali Giancarlo Canepa olayı doğrularken, ismi açıklanmayan kadının kocasının, Pazartesi günü yerel saatle sabaha karşı 02.00'de hayatını kaybettiği açıklandı.

Canepa, karantina protokolleri nedeniyle cesedi Çarşamba gününe kadar alamadıklarını doğrularken, "Üzgünüm ki uygulamamız gereken bir güvenlik prosedürümüz var. Hayatını kaybeden adam, tedavi olmak için hastaneye yatırılmayı reddetmişti. Bu durum da bizi maalesef bu sonuu yaşamaya itti" ifadelerini kullandı.

Olay İtalya'da manşetlerde yer alırken, İtalyan televizyonları kadının komşularıyla röportajlar yaparak, kocasının cansız bedeniyle mahsur kalmasının ne denli acı bir olay olduğunu vurguladı. IVG.IT kanalı, adamın aile üyelerinin çaresiz kaldığını belirtirken, kadının evinin balkonundan gözyaşları içerisinde yardım çağrısında bulunduğunu bildirdi.

 

Güncellenme Tarihi : 11.3.2020 13:07

İLGİLİ HABERLER