Gündem
  • 9.7.2020 12:23

Koronavirüsü İsrail işgal ordusunu vurdu.. Askeri üs karantinaya alındı

Habervitrini son dakika haberi..İsrail medyası ordu içerisinde Koronavirüs salgınının hızla yayıldığını belirterek, "Şu ana kadar düzinelerce asker hastaneye kaldırıldı. Gerçek sayının kaç kişi olduğu açıklanmıyor ancak bunun oldukça fazla olduğu bildiriliyor. Aralarında bazıları yoğun bakıma alındı" bilgisini verdi.
Ordu sözcüleri düzinelerce enfekte olduğu doğrulandıktan sonra rekor sayıda HIV enfeksiyonu da kaydetti.
İsrail ordusu, salgının ilk dalgasının ardından gelen ikinci dalgada enfekte olanların sayısının iki katından fazla 66 yeni Coronavirüs vakası kaydettiğini açıkladı.
İbranice "Yediot Aharonot" gazetesi, geçen Nisan ayında ilk dalga yüksekliğinde orduda koronavirüse yakalanların sayısının 132'ye ulaştığını, gerçek sayısının şu anda 316 olduğunu açıkladı.Bunların üzte birisinin yoğun bakımda tutulduğu belirtildi.
Sınır Polis şefi Yaqub Shabtai'nin de Coruna virüsüne yakalandığını ve onlarca kıdemli Sınır Polis memurunun ve askerinin komutanlarıyla temasları nedeniyle hastalığa maruz bırakıldığını açıkladı.

Yüzlerce Askerin bulunduğu askeri üs Karantinaya Alındı 
Virüs İsrail'de yayılmaya devam ederken, 8 Temmuz 2020 Çarşamba günü Savunma Bakanı Benny Gantz liderliğindeki yüzlerce İsrailli asker de karantinaya girdi. İsrail gazetesi "Israel Today" daha önce, tüm Nahshon askerlerinin Golan Tepeleri'ndeki (kuzey) bir ordu üssünde karantinaya alındığını söyledi.
Bazı askerlerin, bir hastanın Corona virüsüyle enfekte olduğu bir partiye katıldığını ve bu da karantinaya alınmasına neden olduğunu belirtti, ancak incelendikten sonra, bazılarının virüsle enfekte olduğu netleşti.
"Enfeksiyonu doğrulanan kadınla doğrudan temas halinde olan askerler karantinaya alındı ​​ve tıbbi yönergelere göre virüs belirtileri gösteren kişiler üzerinde testler yapılacak."
Gazete, taburda adı açıklanmayan üst düzey bir yetkiliden alıntı yaptı: "Taburun tamamı karantinaya alındı." İsrail ordusunda "Ghafir" tugayına bağlı birlik, Batı Şeria'da konuşlandırıldı.

İsrail ordusunda Corona
Geçtiğimiz Mart ayında salgının patlak vermesinden bu yana, İsrail ordusu'nda 562 koronavirüs vakası yaşandı. 246'sı iyileşti diğerleri tedavi altında tutuluyor.

Resmi Kan kanalına göre, İsrail Sağlık Bakanlığı da dün 1014 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiğini açıkladı ve toplam enfeksiyon sayısını 33.557'ye çıktı. 344 kişide öldü.
İsrail, geçen Mayıs ayının üçüncü haftasında daha önce düşmüş olan yüksek enfeksiyon oranlarının ışığında ikinci bir korona dalgasına tanık oluyor.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

 

Güncellenme Tarihi : 10.7.2020 10:48

İLGİLİ HABERLER