Sağlık
  • 19.5.2020 22:39

Koronavirüsü yenen hastalarda korkunç bir hastalık ortaya çıktı!.. Deliryum

Kovid-19'u yenenleri bekleyen sinsi tehlike: Deliryum... Çin'de de milyonlar karantinaya alındı

Yeni tip koronavirüs nedeniyle dünya çapında vaka sayısı 4 milyon 930 bini, ölü sayısı 321 bini aştı. Çin'de ortaya çıkan yeni vakalar milyonlarca insanı tekrar eve kitledi. Jilin eyaletinde tüm otobüs ve demiryolu ulaşımı durduruldu, okullar kapatıldı. Öte yandan yayınlanan yeni bir araştırmada, Kovid-19'u yenen kişilerde delirium'un (deliryum) görülmesinin muhtemelen olduğu ortaya kondu.

VİRÜSÜ YENENLERİ BEKLEYEN "DELİRYUM" TEHLİKESİ

- Lancet tıp dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre; Kovid-19 hastalığını ağır bir şekilde geçirmiş kişilerde, delirium (deliryum) ve kafa karışıklığının sık görülen bir durum olabileceği ortaya kondu. Araştırmada doktorların hastalar iyileştikten sonra depresyon, anksiyete ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) belirtilerine bakması gerektiği aktarılıyor.

Diğer yandan çoğu hastanın, özellikle de hastalığı orta şekilde geçirenlerin akıl sağlığını etkileyen hastalıklara maruz kalmayabileceği ifade ediliyor. İngiltere merkezli, İngiltere ve İtalya'dan araştırmacıların katıldığı araştırmada kafa karışıklığının küçük bir denek grubunda yer alan Kovid-19 hastalarının yüzde 60'ında görüldüğü belirtildi. Bireyden bireye ve hastalığın aşamasına göre farklılık gösteren deliryum, hastanede uzun süre kalanlarda ortaya çıkan hem ruhsal hem de nörolojik bir hastalıktır. Diğer adı ise "akut beyin yetmezliği"dir.

ÇİN'DE YENİ VAKALAR ARTTI

- Çin'de ortaya çıkan yeni vakalar milyonlara insanı tekrar eve kitledi. Jilin eyaletinde 34 yeni vaka ve gerçekleşen bir ölüm sonrasında bölgede yaşayan milyonlarca kişi tekrar karantinaya girdi. Eyalette tüm otobüs ve demiryolu ulaşımı durduruldu, okullar kapatıldı. Çin'in kuzeyinde yer alan Jilin eyaletinde 30 milyondan fazla insan yaşıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.5.2020 22:51

İLGİLİ HABERLER