Sağlık
  • 27.3.2020 12:32

Koronavirüsün akciğerdeki tahribatı video ile görüntülendi, sonuç dehşete düşürdü

 Amerikalı doktorlar 50 yaşında Koronavirüse yakalanan bir hastanın akciğerine sanal gerçeklik videosuyla girdiler.. Görüntüler ve tahribat dehşet vericiydi..
50 yaşlarında koronavirüsü olan bir adam,  hafif semptomlardan sadece birkaç gün sonra durumu ağırlaştı ve George Washington Üniversitesi'ne transfer edildi.
Orada doktorlar adamın akciğerlerinin 360 derece, 3D görüntülerini aldı
Göğüs boşluğunun VR videosu, her iki ciğerine de yayılan bulutlu enfeksiyonu görüntülerde yeşil renkli olarak gözüküyor.Ciğerlerdeki iltihaplanma, kana yeteri kadar oksijen taşınmasını ve karbondioksit salınımını engelliyor. Bu sebeple koronavirüs teşhisi konan hastalar nefes almakta güçlük çekiyor.

Coraonavirus infection is seen widespread in both lungs of a George Washington University patient in his 50s (green) in vivid 360 degree 3D virtual reality video

Ürkütücü sanal gerçeklik videosu, koronavirüsün akciğerlerde nasıl hızla yayıldığını ve yaygın ve potansiyel olarak uzun vadeli hasara neden olduğunu ortaya koyuyor.

From above, the contrast between the infected lung tissue and the blue bronchial tree is clear

Görüntülerin alınmasından sadece günler önce, 50'li yaşlarının sonlarında bir hasta olan hasta, CNN'ye göre hiçbir semptom göstermedi.Ancak hastanede göğüs cerrahisi şefi Dr. Keith Mortman, hastanın bakımına geldiğinde, virüsün akciğerlerdeki tahribatının ileri boyutta olduğunu bildirdi.

A scan shows how a healthy lung should look, with light blue colorization showing healthy, clear tissue
AdamaCOVID-19 teşhisi konmuş ve soğuk algınlığı benzeri semptomlardan başka bir şeyi olmayan rahatsızlığı yoktu.
Testlerle Koronavirüs teşhisi konduktan sonrabaşka bir hastanede tecrit edilmişti: o gün ateş, öksürük ve nefes darlığı semptomları göstermeye başladı.

The coronavirus patient's lungs are clouded with many areas of infection (green)
Orijinal hastanesindeki doktorlar adamı ventilatöre yerleştirdiler, ancak bu bile yeterli değildi.
Dr Mortman, `` Virüs bulaşmış anormal akciğer dokusu ile daha sağlıklı komşu akciğer dokusu arasında bu kadar keskin bir kontrasta ilk kez şahit oluyorum.Akciğerin herhangi bir kısmına izole değil, her iki akciğerde de yaygın olarak hasar var.dedi.

A 3D look inside the lungs shows the infection spreading to both sides and deep into their lower reaches (green)

Videoda, bazı akciğer dokuları net görünüyor ve açık, yarı saydam bir mavi renklendirdi. Bronş ağacı - akciğere doğru ve akciğer boyunca uzanan hava yolları sistemi - çoğu yerde daha sağlam, güçlü bir mavidir.Ancak yeşil renkli iltihaplı doku, her iki akciğer boyunca birçok yerde açıkça görülebilir.

Dr Keith Mortman says that this level of inflammation can do long-lasting damage that will make it harder for the patient to breathe down the line
Akciğerlerde oluşan tahribatı ve bu hastaların akciğerlerinin neden mekanik ventilatöre ihtiyaç duymadıkları noktayı görebilirsiniz.'
Dr Mortman, "Amerika'daki COVID-19 hastalarının yaklaşık yüzde 80'inde sadece hafif enfeksiyon ve semptomlar gelişmektedir. Diğer yüzde 20'si hastaneye yatırılıyor. Bunların yaklaşık yüzde 14'ü ağır hastalanıyor. Yüzde altıdan biraz fazlası kritik kurtarılamayır" bilgisini verdi.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİ

Güncellenme Tarihi : 27.3.2020 21:51

İLGİLİ HABERLER