Gündem
  • 22.11.2021 23:56

Koronavirüs'ün yayıldığı Çin'e dava açan avukat koronadan hayatını kaybetti

Ankara’da geçtiğimiz yıl korona virüsün yayıldığı Çin’e dava açan Avukat Melih Akkurt, korona virüsten hayatını kaybetti.

Ankara Barosu avukatlarından Melih Akkurt, korona virüs hastalığının ilk ortaya çıkıp, tüm dünyaya yayıldığı Çin Halk Cumhuriyeti'ne yönelik Ankara Asliye Hukuk Mahkemesince tazminat davası açmıştı.

Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açan Akkurt, verdiği dava dilekçesinde Çin'in salgın ortaya çıktığında doğru veriler ile zamanında Dünya Sağlık Örgütü'nü bilgilendirmediği, salgının bulaşıcı olma özelliğini 3 haftaya kadar açıklamadığı, hasta sayısının kamuoyuna hatalı bildirildiği gerekçelerini sunmuştu.

Çin'in hastalığın yayılması konusunda çok ciddi ihmallerinin ve ağır kusurunun bulunduğunu söyleyen Akkurt, açtığı dava üzerinden yaklaşık 1,5 sene geçmesinin ardından korona virüse yenik düştü.

Avukat Melih AKKURT kimdir?

1984’te Ankara’da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Ankara’da tamamladı.2003 yılında yüksek öğretimine KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başladı. 2004 yılında eğitimine kaldığı yerden Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinde devam etti.2005 yılında Çankaya Üniversitesi Siyaset ve Diplomasi Topluluğu Yönetim Kurulu Üyeliğine, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrenci başkanlığı görevine, Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcılığı görevine ve YÖK nezdinde toplanan Ulusal Öğrenci Konseyinde Gözlemci Üyelik görevlerine seçildi.

2007 yılında Çankaya Üniversitesi’nden derece ile mezun oldu.5-7 Mayıs 2006 tarihleri arasında Çankaya Üniversitesi’nde düzenlenen Çankaya 2006 Münazara Turnuvası’nda 8 takım arasından finale katılarak, hükümet açılış takımı olarak savundukları “Yasama Dokunulmazlığı Kaldırılmalıdır” tezi ile takım arkadaşı ile birlikte birincilikle tamamladı.

2006 yılında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (ASAM) Rusya-Ukrayna Araştırmaları Masasında yaptığı stajını “Rusya Federasyonu’nun Güney Kafkasya Politikası” adlı tezini savunarak tamamladı. 2009 yılında yine ASAM’da Ulusal Güvenlik dersleri aldı.

2007 yılında Ankara Barosunda avukatlık stajına başladı. Avukatlık stajını yaptığı yıl Ankara Barosu Staj Kurulu Grup Sözcüleri Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.

2008 yılında Ankara Barosuna kayıtlı olarak serbest Avukatlık yapmaya başlamıştır.2009 yılında Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Hukuku yüksek lisans programını “Kamu İhale Kurumu’nun Kuruluşu, İşleyişi ve İşlevsel Özellikleri” isimli tezi ile tamamladı.

2010 yılında Kamu İhalelerinde Şikayet ve İtirazen Şikayet Hukuku isimli kitabı yayınlandı. Ankara Barosu Bilişim Hukuku, Rekabet Hukuku sertifika programlarına katılmış olan Av. Melih AKKURT 2011 yılında Ankara Barosu Vergi ve İdare Hukuku Kurulu Başkan Yardımcılığına seçildi. Av. Melih AKKURT başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü Kurul nezdinde açtığı Kamu İhale Hukuku Sertifika Programında Kamu İhale Kurumu Uzmanları, Daire Başkanları ve Hukuk Müşavirleri ile birlikte Avukat, Hakim, Savcı ve Akademisyenlere ders verdi.

Av. Melih AKKURT İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Güncellenme Tarihi : 23.11.2021 01:05

İLGİLİ HABERLER