Gündem
  • 8.4.2020 10:35

Koronayı ranta çeviren İmamoğlu'nun maskesi düştü

Skandallarıyla gündemden düşmeyen CHP’nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘yardımlaşma’ adı altında düzenlediği kampanyada 80 liralık gıda kolisini 150 liradan satmaya çalışırken suçüstü oldu. AK Parti Ümraniye Belediyesi’nin litresini 15 liradan aldığı dezenfektanın litresine 73 lira vererek İBB’nin kasasından 1 milyon 100 bin lira çıkarttı.

Hiçbir şey yapmayıp da her şeyi yapıyormuş gibi görünen CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi kariyerinde dibe vurmaya devam ediyor. Koronavirüs gibi küresel bir problemi şahsi reklamı için kullanan İmamoğlu’nun çevirdiği dolaplar, kendi seçmenini bile isyan ettiriyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde koronavirüse karşı büyük bir mücadele veren Türkiye, toplumsal yardımlaşmanın da mümtaz örneklerini sergilerken İmamoğlu, milletin duygularını sömürmeye çalıştı. İBB’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı yapacağını açıklayan İmamoğlu, temel ihtiyaç maddelerinin olduğu 1 kolinin değerinin 150 lira olduğunu açıkladı. Her şeyin bir rant çabası olduğu ise çok geçmeden anlaşıldı. İmamoğlu’nun sözde yardım  kolisinin gerçek fiyatının, açıklanan fiyatının çok altında olduğu anlaşıldı.

Yalanı ortaya çıkınca manevra yaptı

CHP’li İmamoğlu’nun 150 lira dediği gıda kolisinin gerçek fiyatının ise 80 lira olduğu ifşa edildi. Bir gıda kolisi fiyatını yaklaşık iki katına satan İmamoğlu’nun, hayırseverlerin duygularını sömürerek gelir kalemi oluşturmaya çalışsa da tepki çekti. Foyasının ortaya çıkmasıyla birlikte manevra girişimlerinde bulunan İmamoğlu, gıda paketlerinin yanında hijyen malzemeleri de verdiklerini, bu nedenle fiyatın yüksek olduğunu söyleyerek, suçunu adeta itiraf etti.

Dezenfektan vurgunu

İmamoğlu’nun krizi fırsata çevirme çabaları bu kadarla da sınırlı kalmadı. Koronavirüs pandemisine karşı en etkili yöntemin temizlik olmasını da değerlendiren İmamoğlu eşine az rastlanır bir ihale vurgunu gerçekleştirdi. AK Partili Ümraniye Belediyesi’nin litresini 15 liradan aldığı dezenfektanı CHP’li İBB yönetimi litre başı 73 lira ödeyerek aldı. Litresi 73 liradan 15 bin litre dezenfektan siparişi veren İmamoğlu 1 milyon 100 bin lira ödedi. AK Partili Ümraniye Belediye Başkan yardımcısı Yavuz Selim Tuncer sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak durumu protesto etti. Tuncer şu ifadeleri kullandı: “Litresi 73 liradan 15 bin litre dezenfektan alımına 1 milyon 100 bin liraya alım yapıyor. Biz Ümraniye Belediyesi olarak İstanbul Gürpınar İMKB Meslek Lisesi’nden litresi 15 Türk lirasından 4 bin litre alarak 60.000 ödüyoruz.”

 Harun Sekmen  İstanbul

 YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 8.4.2020 10:41

İLGİLİ HABERLER