Asayiş
  • 29.4.2006 17:46

KORUCULAR ANKARA'YA ÇIKARMA YAPACAK...

BATMAN (İHA) - Güneydoğu'da, yıllardır terörle mücadele eden korucuların sosyal haklarının iyileştirilmesi ve memurlara verilen 40 YTL'lik zammın kendilerine de verilmesi amacıyla Ankara'ya gitme kararı aldıkları bildirildi.


İsminin açıklanmasını istemeyen korucuların dernek başkanı, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Muş il ve ilçe dernek başkanlarıyla köy korucuları başkanlarından oluşan yaklaşık 30 korucunun, İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan randevu talep ettiklerini ve önümüzdeki günlerde Ankara'ya gideceklerini açıkladı. Ziyarette sosyal hakların gündeme getirileceğini belirten dernek başkanı, yetkililerden, memurlara verilen 40 YTL'lik zammın kendilerine de yansımasını talep edeceklerini ve sosyal haklarının iyileştirilmesini isteyeceklerini vurguladı.


Birçok korucunun tek geçim kaynağının maaş olduğunu ifade eden başkan, yıllardır bölgede terörün kökünün kazılması için çalıştıklarını ve bu uğurda yüzlerce şehit verdiklerini belirterek, aynı fedakarlığı devletten de beklediklerini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:32

İLGİLİ HABERLER