Gündem
  • 20.2.2020 13:53

Korucular İdlib'e gitmek istiyor

Korucular, sınır dışı operasyona hazır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib'e ilişkin söylemlerinin ardından askeri harekat mesajı alan Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki 55 bin kadrolu ve 20 bin gönüllü güvenlik korucusu, olası sınır ötesi operasyon için tam teçhizat hazırlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce “Rejim şubat ayı içinde geri çekilmezse, Türkiye bu işi bizzat yapmak durumunda kalacaktır” ifadeleri ve dün Grup Toplantısı’nda “İdlib harekatı bir an meselesi” ifadelerinin ardından askeri harekat mesajı alan Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki 55 bin kadrolu ve 20 bin gönüllü güvenlik korucusu, olası sınır ötesi operasyon için tam teçhizat hazırlandı.

Her koşulda hazır bekliyoruz

Polis, asker ve güvenlik korucularının koordineli çalışmalarıyla bölgede PKK’nın nefes alamaz hale geldiğini ve korucuların sınır dışı operasyon için de hazır beklediğini ifade eden Şanlıurfa Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Koyuncu, “Bizler bulunduğumuz bölgeleri korumakla görevliyiz ama devlet adına bize verilen her türlü görevi yerine getirmek için her koşulda hazır bekliyoruz. Söz konusu vatanımızın bekası olunca her şeyimizi bırakıp gideriz. Bir yandan polis ve askerlerimiz, kırsalda güvenlik korucularımız her türlü mücadeleyi veriyor. Milletimizin menfaati için de bu mücadele devam edecek” şeklinde konuştu.

“Mazlumun hakkını korumak da vazifemiz”

Barış Pınarı Harekatı’nda olduğu gibi, İdlib’e girilirse güvenlik korucularının mazlumun hakkını koruyacağını belirten Koyuncu, “Türk Silahlı Kuvvetleri, sınırdaki terör koridorunu yok etmek ve Suriyeli göçmenlere güvenli bölge oluşturmak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda bizler güvenlik korucuları olarak, Suriye sınırında hazır bekledik. Terörün ülkemizden defolması için, sınırlarımızdan uzaklaşması ve mazlumun hakkını korumak için gereken neyse yapmaya hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımız da mesajı verdi. İdlib’e askeri harekat olursa bizler yine hazır bekleyeceğiz. Kahraman Mehmetçiğimiz, bu konularda olağanüstü başarılar elde ediyor. Biz de her zaman onların yanındayız” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 20.2.2020 13:55

İLGİLİ HABERLER