Gündem
  • 15.7.2014 09:43

'Köşk seçiminin sonucu aşağı yukarı böyle olur'

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, son seçim anketinin sonuçlarını köşesinde paylaştı. Anketin 5-11 Temmuz tarihleri arasında yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirilmiş olduğuna dikkat çeken Selvi, “12 bölgeden tam 29 bin 154 kişiyle yani çok büyük bir denek sayısıyla yapılmış bir araştırma. O nedenle doğruluk payı yüksek. Zaten bindelik sapmalarla seçim sonuçlarını önceden tahmin eden itibarlı şirketlerden söz ediyorum” dedi. Selvi anket ve sonuçlarıyla ilgili şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik önemli bir uyarıları oldu. Seçimlerde kimin ne kadar oy olacağı kadar önemli bir nokta daha var. O da seçimlere katılım oranı. Seçimlere katılım oranının düşüklüğü ya da yüksek olması adayların kaderlerini belirleyecek.

KARARSIZLARIN ORANI

Başbakan’a sunulan araştırmada kararsızlar ve sandığa gitmeyeceğini bildirenlerin oranı yüzde 13.5 oranında çıkıyor. Ben CHP’nin ulusalcılarının kopardığı gürültüye, tatilcilerin Ekmeleddin İhsanoğlu konusundaki hayal kırıklığına bakıp, kararsızların oranını daha yüksek bekliyordum. En azından yüzde 20.

Araştırmada bu oran yüzde 13.5 çıkmış. Tabii ilk turda sandığa gideceğimiz 10 Ağustos tarihi yaklaştıkça kararsızların oranı azalabilir. Peki kararsızlar dağıtıldığında adayların oy oranı nasıl çıkıyor? Burası çok önemli bir nokta. Çünkü bu sonuçlar aynı zamanda seçimlerin ilk turda sonuçlanıp sonuçlanmayacağını da ortaya koyacak. Başbakan’ın masasındaki araştırmada sonuçlar şöyle:

Recep Tayyip Erdoğan yüzde 54.6

Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38.1

Selahattin Demirtaş yüzde 7.3”

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:19

İLGİLİ HABERLER