Asayiş
  • 28.5.2006 00:35

KOVULDUKLARI BANKAYI BU MASKEYLE SOYMAYA KALKTILAR

Bursa'da, daha önce güvenlik görevlisi olarak çalıştıkları bankanın ATM'sine para nakli esnasında oyuncak tabanca ve hayalet maskesiyle 55 bin YTL'yi gasp etmek isteyen 2 zanlı yakalandı.

Polis, soygun girişiminde kullanılan korku maskesi, arbede esnasında kırılan oyuncak tabanca ve ameliyat eldivenlerini delil olarak incelemeye aldı.


Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, daha önce Garanti Bankası'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Selami Y. (31) ve Engin K. (30), işten çıkartıldı. Yaklaşık bir yıl önce işten çıkartılan 2 arkadaş, bankadan alacakları kaldığı gerekçesiyle, bunun intikamını alabilmek için yanlarına maske, oyuncak tabanca, plastik kelepçe ve maket bıçağı alarak dolaşmaya başladı. İhsaniye Mahallesi Emniyet Caddesi'nde polis merkezine yaklaşık 100 metre mesafede, bankaya ait ATM'ye güvenlik ve bilgi işlem görevlisi tarafından para konulduğu sırada 2 arkadaş soyguna kalkıştı.


Bankanın güvenlik görevlisi Tarık O. (24), kelepçe ve silah kullanıp kendilerini etkisiz hale getirmeye çalışan soyguncularla boğuşup silahını çekti. Paralar, eldiven, maske ve zanlıların getirdiği çanta ise etrafa saçıldı. Tarık O. ile yanında bulunan güvenlik asistanı Sinan A. (25), zanlılardan birisini etkisiz hale getirip olay yerinde yakaladı. Kaçmaya çalışan ikinci zanlı ise İhsaniye Polis Merkezi ve Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı sokak timleri tarafından fazla kaçamadan yakalandı.
Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlılar Selami Y. ve Engin K., sorgulamaya alındı. Polis, bankanın güvenlik görevlilerinin de tanık olarak ifadesine başvururken, zanlıların olay yerine geldikleri otomobil, olay yerinde bıraktıkları oyuncak tabanca, maske ve ameliyat eldiveni delil olarak incelenmeye alındı. Etrafa saçılan paralar da banka görevlilerine teslim edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER