Gündem
  • 25.12.2004 00:47

KÖY HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KALDIRILIYOR

ANKARA - Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kaldırılması ve yürüttüğü hizmetlerin İstanbul ve Kocaeli'nde büyükşehir belediyelerine, diğer illerde il özel idarelerine devrini öngören yasa tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
     Tasarı ile ''Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun''un adı ''Köye Yönelik Hizmetler Hakkında Kanun'' olarak değiştiriliyor.
     Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü kaldıran tasarı, genel müdürlüğün yürüttüğü hizmetleri İstanbul ve Kocaeli illerinde büyükşehir belediyelerine, diğer yerlerde il özel idarelerine devrediyor. Ancak iskan konularına ilişkin görev, yetki, personel ve kadrolar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yürütülecek.
     Genel Müdürlüğün bölge müdürlükleri dahil taşra teşkilatı ile döner sermaye işletmelerine ait personeli, araç, gereç ve taşınırları ile hizmet binaları ve diğer taşınmazları, ödenekleri ile birlikte İstanbul ve Kocaeli'nde büyükşehir belediyelerine, diğer yerlerde il özel idarelerine devredilecek.
     Merkez teşkilatı, ulusal veya bölgesel düzeyde faaliyet gösteren araştırma enstitüleri ile Tarımsal Hidroloji Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün personeli, araç, gereç ve taşınırları ile hizmet binaları ve diğer taşınmazları da ödenekleri ile birlikte Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na verilecek.
     Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde ''Genel müdür, genel müdür yardımcısı, teftiş kurulu başkanı, 1. Hukuk müşaviri, araştırma, planlama ve koordinasyon daire başkanı, anahizmet birimleri ve yardımcı birimler dahil daire başkanı, bölge müdürü'' unvanlı kadrolarda bulunanların görevleri yasanın yayımı tarihinde sona erecek. Bunlar durumlarına uygun yeni bir kadroya atanıncaya kadar eski kadrolarına ait aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer mali haklarını aynen almaya devam edecek ve devredildikleri kurumda ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilebilecekler. Diğer personel ise devredilen kadro unvanlarıyla görevlerine devam edecekler. Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:31

İLGİLİ HABERLER