Asayiş
  • 29.9.2010 12:04

KÖY MEYDANINDA UTANÇ SORUŞTURMASI... İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ KIZA TECAVÜZ!

Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Işkınlı Köyü İlköğretim Okulu öğrencisi 10 yaşındaki E.G.'nin tecavüze uğradığı iddiası üzerine köydeki 10 yaşın üzerinde tüm erkeklerin saç kılı ve tükürük örnekleri alındı.

Babası bir süre önce ölen ve annesi R.G. ile birlikte 55 haneli ve 350 nüfuslu Işkınlı Köyü'nde yaşayan E.G. geçen 24 Eylül günü saat 11.00 sıralarında evine dönerek, okul tuvaletinde süpürgenin üzerine düştüğünü, cinsel organından kan geldiğini söyledi. Bunları ağlayarak anlatan kızın ablası iç çamaşırını değiştirdi.

Olayı öğrenen dedesi Cami G. de E.G.'yi alarak Erzurum'a getirdi ve Nene Hatun Kadın ve Doğum Hastanesi'nde muayene ettirdi. E.G.'nin kızlık zarı yırtıldığı yolundaki rapor üzerine Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Işkınlı Köyü İlköğretim Okulu'ndaki sınıf öğretmeninin "Öğrencim bugün okula gelmedi" demesi üzerine E.G.'nin tecevüze uğradığı öne sürüldü. Anrcak E.G. ısrarla süperge üzerine düştüğünü tekralayarak kendisine kimin tecavüz ettiğini söylemedi.

Erzurum'a 70 kilometre uzaklıkta, Çat- Karlıova arasındaki Işkınlı Köyü'ne giden güvenlik güçleri, caminin hoparlöründen anons yaparak 10 yaşından büyük erkeklerin köy meydanında toplanmasını istedi. Cumhuriyet Savcısının gözetiminde uzmanlar, köyde bulunan 117 erkeğin tükürük ve saç kılı örneklerini aldı. E.G.'nin 80 yaşındaki dedesi Cami G.'nin de örneklerini alan uzmanlar, köyde olmayan çobanların tükürük ve saç kılı örnekleri için de jandarmayla birlikte yaylaya çıktı.

Çat Cumhuriyet Savcılığı'nın isteği üzerine E.G. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:13

İLGİLİ HABERLER