Eğitim
  • 25.3.2008 01:29

KÖY OKULLARINA 600 BİN BİLGİSAYAR...

Bilgisayar okur-yazarlığını geliştirmek için kolları sıvayan Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak bir projede buluştu. İki bakanlık arasında 17 bin 500 okulun bilgi teknolojileri sınıfının yenilenmesine ilişkin protokol imzalandı. Protokol ile 17 bin 500 köy okuluna 600 bin bilgisayar gönderilecek.

OKUR YAZARLIK YÜZDE 90 ARTTI

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullara yaptırılan bilgi teknoloji sınıflarının devir teslim töreni, Milli Eğitim Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son 3 yılda bilgisayarlaşma oranında Türkiye'nin Avrupa'nın ilk 3 ülkesi arasına girdiğini söyledi. Yıldırım, son dönemde eğitim konusunda “haydi kızlar okula”, “okula seferberlik”, “eğitime yüzde 100 destek” gibi birçok projenin ortaya konulduğunu ve okur yazarlık oranının da yüzde 90'ı geçtiğini anlattı.

BEDELİ 100 TRİLYON

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım şunları söyledi: "Gençliğe yapılan yatırım geleceğe yapılan bir yatırımdır. Bu yeni projemiz ile de kırsal kesimde bulunan 17 bin 500 okulun bilgisayar teknolojileri sınıfını yenileyeceğiz. Ayrıca buraya gelirken yeni bir şeye daha karar verdik. Milli Eğitim Bakanımız da bunu şimdi duyacak. 2 bin ortaöğretim okuluna bilgisayar teknolojileri destekli fen laboratuvarı kuracağız. Bunları 2008-2009 dönemi içerisinde tamamlayacağız. Gençlerimize ve eğitime yapılan harcamaları yatırım olarak görüyoruz. Projenin bedeli 100 trilyon lira."

‘İNSANIN YÜRÜYÜŞÜ DEĞİŞİYOR’

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelirken, "100 trilyon alınca insanın yürüyüşü değişiyor" ifadelerini kullandı. Çelik, söz konusu protokol ile okullara 600 bin adet bilgisayar gönderileceğini belirterek, "Nihai hedefimiz her öğrenciye bir bilgisayar ama şu an için her sınıfa bir bilgisayar olacak. Bu da ilave 400 bin bilgisayar demektir" dedi.

OKS YERİNE SBS

Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) gelecek yıldan itibaren kaldırılması ve yerine Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) getirilmesi ile ilgili Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Anadolu Liseleri, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ile Anadolu İmam-Hatip Liseleri yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklik ile söz konusu yönetmeliklere “Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları'na Geçiş Yönergesi”ni ifade eder" kısmı eklenerek, bu okulların OKS’ye dahil olması sağlandı.

Yönetmeliklerin eklerinde yer alan Öğrenci Nakline Esas Durum Belgesi'nde de değişiklik yapılırken, belgeye, Birinci Yabancı Dili, 2’nci Yabancı Dili, Hazırlık Sınıf Okuyup Okumadığı, Sınıf Tekrarı Yapıp Yapmadığı, Disiplin Cezası Alıp Almadığı, Öğrencinin Okula Yerleşmesinde Esas Alınan Puanı gibi soruların yanıtlanması istendi.

 
 
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:52

İLGİLİ HABERLER