Gündem
  • 30.4.2007 15:43

"KÖYDES SAYESİNDE VATANDAŞLARIMIZ SU VE YOL SIKINTILARINDAN KURTULDU"

ŞÜKRÜ AKYÜZ
VAN- Milli Eğtim Bakanı Hüseyin Çelik, kendi dönemlerinde tarımla uğraşan vatandaşlara bugüne kadar 350 trilyon YTL destekleme parası ödediklerini söyledi.


Şevginler Un ve İrmik Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından Akdamar Oteli'nde düzenlenen yüksek ciroya ulaşan bayilere plaket törenine katılarak bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarının çiftçiye çok önem verdiğini, bu yıl içerisinde sadece Van'lı çiftçilere 85 milyon YTL destekleme parasının ödendiğini söyledi. Bakan Çelik, kendi iktidarları döneminde bugüne kadar vatandaşın eline geçen tarımsal destekleme miktarı 350 milyon YTL olduğunu belirtti. 2007 yılı
içerisinde ise 85 ve 100 milyon YTL arasında yine çiftçilere destekleme yardımı yapılacağını ifade eden Bakan Çelik, "Bu süre içerisinde 2007 yılını dahil ettiğimizde tarımla uğraşan vatandaşımıza 350 milyon YTL destekleme yapılmış" dedi.


KÖYDES sayesinde köylünün bataklıktan, su sıkıntısından kurtulduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Su ve yol nedir bilmeyen ve kışın köyüne gidemeyen insanımız KÖYDES sayesinde kendisinin vatandaş olduğunu hissetmeye başladı. Son 2 yıldır İl Özel İdaresi kaynakları ile birlikte köylümüzün yoluna ve suyuna harcananan para yaklaşık 100 milyon YTL dir. Çalışmalarımız bu yıl da tüm hızıyla devam edecek" şeklinde konuştu.


Bakan Çelik, konuşmasının sonuda ise 12 Mayıs 2007 tarihinde kendisiyle birlikte kabinedeki 8 yatırımcı bakanla Van'a geleceklerini de söyledi.


Şevginler Un ve İrmik Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Şevgin ise konuşmasında, faaliyetleri ve yatırım planları hakkında bilgiler verdi.


Yapılan konuşmaların ardından Şevginler Un ve İrmik Sanayi Ticaret A.Ş.'nin bin bayii arasında en yüksek ciro yapan 30 bayii ile bazı gazetecilere plaket verildi.


Plaket törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eşi Şahsenem Çelik, Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, İl Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, Van eski Emniyet Müdürü olan Karaman Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ve çok sayıda davetli katıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER