Gündem
  • 29.6.2010 13:48

KÖYLÜLERİN CENAZELERİ AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

ADANA - Alınan bilgiye göre, Hassa'nın Dedemli köyü Şekerin Deresi mevkisinde konuşlanan güvenlik görevlilerinin terörist zannederek açtıkları ateş sonucu, Mehmet Sak'ın yaralandığı olayda hayatlarını kaybeden Mustafa Fil ile Ali Dalmış'ın cesetlerinde Adana Adlı Tıp Kurumundaki otopsileri tamamlandı.
Hassa'dan bir servis aracıyla getirilen cenazeler, ailelerin kendilerine araç tahsis edilmemesine tepki göstermesi üzerine Antakya'dan gönderilen ambulansın gelmesiyle ailelerine teslim edildi.
Mustafa Fil ve Ali Dalmış'ın cenazelerinin Hassa'da ikindi namazının ardından defnedileceği bildirildi.

-''BU OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ VE PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ''

Adana Adli Tıp Kurumu önünde cenazeleri almak için bekleyen ölen Mustafa Fil'in İstanbul'da yaşayan ve özel güvenlik görevlisi olarak çalışan oğlu Murat Fil (27), yetkililerin olayla ilgili nasıl bir açıklama yapacaklarını bilmediklerini söyledi.
Murat Fil, güvenlik görevlilerinin 20 metre mesafeden ateş açtığını iddia ederek, ''Orası zaten piknik alanı, madem öyle bir şey var sivillerin oraya çıkmalarına niye izin veriyorlar. Halen insanlar çıkıyor, serbestçe dolaşıyor. Bu olayın takipçisi olacağız peşini, bırakmayacağız'' dedi.

-''HATAYI KABUL ETMİYORUZ''-

Açılan ateş sonucu yaralanan Mehmet Sak'ın oğlu Hasan Sak (50) da olayda ölen Ali Dalmış'ın teyzesinin kocası olduğunu belirterek, cenazelerin getirilmesi için kendilerine araç tahsis edilmemesine tepki gösterdi.
Olay yerine giderek inceleme yaptıklarını ve ateş edilen yerle yakınlarının olduğu yer arasında yaklaşık 20 metre mesafe bulunduğunu iddia eden Hasan Sak, yetkililerin de olay yerinde inceleme yaptığını söyledi. Hasan Sak, şöyle konuştu:
''Orası ormanlık bir alan, yol var ama rampa. Genelde o bölgede sis olur. 1500 rakımlı bir yer. Askere de kızmıyoruz orada canı pahasına görev yapıyor, parmağına diken batsın istemeyiz, ama hatayı da kabul etmiyoruz. Olay yerine yakınlarımız ve babam araçla gidiyorlar. Araçtan indikten sonra 500-600 metre yürüyorlar. Ardından bu olay meydana geliyor.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:23

İLGİLİ HABERLER