Asayiş
  • 9.9.2013 15:22

Kozmik oda belgeleri Zirve Yayınevi dosyasına girdi

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesi polis ekipleri adliye binası çevresinde geniş güvenlik önleml aldı. Malatya E Tipi Cezaevi ile askeri cezaevinde bulunan tutuklu sanıkların geniş güvenlik önlemleri altında adliye binasına getirilmesiyle 80'inci duruşma başladı. Bugünkü duruşmaya öldürülen Alman uyruklu Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske katılmadı.

CinayetE azmettirdiği iddiasıyla Elbistan Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Varol Bülent Aral video konferans yöntemiyle duruşmaya katılırken, davanın tutuklu sanıklarından Orgeneral Hurşit Tolon ile tutuksuz sanıklar İlker Çınar ile Aykut Saka duruşmaya katılmadı.

KOZMİK ODA BELGELERİ MAHKEMEDE

Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda yapılan aramalarda elde edilen belgelerin talep edildiğini anımsatarak, talebe olumlu karşılık verildiğini ve kozmik oda olarak bilinen adreslerde yapılan aramalarda elde edilen belgelerin CD ve DVD ortamında mahkemeye gönderildiğini söyledi.

Dava dosyasına konulan kozmik oda belgelerinde, emekli orgeneral Hurşit Tolon tarafından kurulduğu iddia edilen Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi (TUSHAD) ve JİTEM'in varlığına ilişkin bilgiler olup olmadığı araştırılacak.

Cinayetlerin sanığı Emre Günaydın'ın olaydan sonra Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavisi sırasında, kapıda nöbet tutan uzman çavuş Hüseyin Aslanpençesi ile bir kilisede yönetici olarak görev yapan İhsan Özbek'in talimatla ifadesinin alındığını belirtildi.

ALBAY'A CİNAYETLERİ SORDU

Duruşmada ayrıca Mahkeme Başkanı, iddianamede yer verilen, 'Malatya Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Ülger cinayetleri bekliyordu. Olayın gerçekleştiği saatlerde yayınevine yakın bir mağazada birliği için mobilya bakıyordu. Cinayetler işlendiğinde gelen telefonun ardından olay yerine geldi' yönündeki suçlamaları sanık Mehmet Ülger'e sordu. Ülger ise cinayetlerin işlendiği gün mobilya alımı için iki astsubay ile birlikte merkezde olduğunu belirterek olayı mağazadaki televizyonun alt yazısından öğrendiğini ve daha sonra olay yerine gelerek emniyet müdürü ile savcı ile görüştüğünü söyledi.

Duruşmada daha sonra, tutuklu sanık Varol Bülent Aral'ın çeşitli iddiaları üzerine Ata Atmaca adındaki kişi mağdur sıfatıyla dinlendi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:10

İLGİLİ HABERLER