Gündem
  • 9.11.2017 13:00

Kral Salman kaçan Prensi füzeyle vurdurdu

Helikopter kazasında öldüğü açıklanan Suudi Prens  Mansour bin Muqrin'in helikopter ile kaçarken ahvada füzeyle vurulduğu ortaya çıktı..
Olaydan sonra Bin Muqrin'in babasına taziye ziyaretine giden Kral Salman'ın bu ziyareti de tezgah çıktı.

ESKİ VELİAHT NAYİF'İN PARASINA EL KONULDU

Star'ın haberine göre öte yandan ülkenin Ekonomi ve Kalkınma Konseyi, başkent Riyad'daki Yemame Sarayı'nda Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında toplandı. 'Yolsuzluk' operasyonuyla ilgili gelişmelerin ele alındığı toplantıda, yolsuzlukla suçlanan ve şahsi hesapları dondurulan kişilere ait şirketlerin çalışmalarına rutin olarak devam etmesine yönelik karar verildi. The Wall Street Journal (WSJ), Suudi hükümetinin toplamda 3 trilyon Suudi riyaline el koymak istediğini yazdı. Suudi bankacılık kaynaklarına göre dondurulan hesap sayısı şu anda 1700'ü aştı. Ayrıca kaynaklar, soruşturma kapsamında Suud ailesinin en üst düzey isimlerinden biri olan ve en son helikopter kazasında ölen Prens Mansur bin Mukrin'in taziyesinde görülen Prens Muhammed bin Nayif'in de banka hesaplarının dondurulduğunu söyledi. Prens Muhammed bin Selman, bin Nayif'in yerine birinci veliahtlığa getirilmişti.

RİTZ-CARLTON'DA YER YOK!

Tutuklanan prenslerin zorla tutulduğu başkent Riyad'da bulunan Ritz-Carlton otelinde hiç boş oda kalmadığı öğrenildi. BBC'nin haberine göre, konaklamak için Ritz-Carlton'ı tercih eden müşteriler otelin internet sitesinde Kasım ayı boyunca 'hiç yer kalmadı' uyarısıyla karşılaştı. Aralık ayı ortasında geceliği 350 dolara çift kişilik tek bir rezervasyon kaldığı ifade edilirken, bu seçeneğin de kısa süre sonra ortadan kaldırıldığı ortaya çıktı.

HUSİLER: İLTİCA KABUL EDECEĞİZ

Günün en ilginç çıkış İran desteği ile Yemen'de çatıştığı iddia edilen Husilerden geldi. Husilerin lideri Muhammed Ali El Husi Suudi rejimi tarafından hedef alınan herkesi müttefik olarak kabul ettiklerini duyururken, El Cezire'ye konuşan Husi liderliğine yakın bir kaynak, bin Selman'ın baskısından kaçmak isteyen isyankarların iltica taleplerini kabul edeceklerini bildirdi.

İsyankar Bin Mukrin kaçarken öldürüldü

Helikopter kazası sonrası siyasi bir suikasta kurban gittiği iddia edilen Suudi Prenslerden Mansur bin Mukrin'in vefatından önce yaklaşık bin prense Veliaht Muhammed bin Selman'a karşı hareket etmeleri için mektup yazdığı öne sürüldü. Al Alam'ın haberine göre bin Mukrin'in herkesi harekete geçirmeye çağırdı. NewGulf'a konuşa kaynaklar ise suikastın bu nedenle gerçekleştiğini belirtti. Middle East Eye sitesi de Suudi Prens ve yedi devlet yetkilisinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasının, Prens Mansur bin Mukrin ve kendisine yakın yetkililerin ülkeden kaçarken gerçekleştiğini yazdı. İsrail gazetesi Yediot Aharonot da helikopterin bir Suudi füzesi tarafından hedef alınarak düşürüldüğü bilgisini verdi. Kaza haberi, Suudi Arabistan'da gerçekleşen yolsuzluk operasyonları sırasında birçok devlet yetkilisinin tutuklanması ardından gelmişti.

Güncellenme Tarihi : 9.11.2017 12:36

İLGİLİ HABERLER