Dünya
  • 5.12.2018 09:00

Kral Salman'dan Katar Emiri'ne şüpheli davet

Tepkilerin ortasındaki Suudi Arabistan kuşkulu bir hamle yaptı.. Suudi Arabistan Kralı Salman, kanlı bıçaklı olduğu Katar Emiri'nin ülkesine davet etti.
Yarımada olan Katar'ı kazarak adaya dönüştürmek için bile hazırlık yapan Suudilerin bu hamlesi Kaşıkçı vahşetinden sonra herkesi kuşkulandırdı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in, Katar'la aralarında yaşanan krize rağmen Şeyh Temim'e, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesine katılması için davet gönderdiği belirtildi.

king salman qatar sheikh ile ilgili görsel sonucu

Katar haber ajansının aktardığına göre, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kesilmesine rağmen Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, 9 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan KİK Zirvesi için Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz'den davet aldı.

 Emirin bu daveti kabul edip etmediği belirtilmezken daha önce Katar Hükümeti'nden Sputnik'e yapılan açıklamada, komşularla her türlü sorunu çözmek için her zaman açık ve güvene dayalı diyalog çağrısında bulundukları kaydedilmişti.

Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Ceral, Riyad'da yapılacak KİK Zirvesi'ne Katar dahil tüm üye ülkelerin katılacağını açıklamıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 5.12.2018 08:07

İLGİLİ HABERLER