Medya
  • 21.10.2008 17:29

KRAL TİCARİ VE İKTİSADİ BÜTÜNLÜĞÜ DOĞUŞ GRUBUNA DEVREDİLDİ

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, hem Türkiye'nin geçmişte yaşadığı hem de şu anda gelişmiş ülkelerin yaşadığı krizin, asla olağan, normal krizler olmadığını belirterek, "(Bakın bütün gelişmiş ülkeler kriz yaşıyor. Bizim de yaşamamız çok olağan) gibi anlayışın çok tehlikeli ve zararlı olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.
TMSF'nin Teleon Reklamcılık ve Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'den devraldığı Kral TV ile Kral FM Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, satış ihalesini kazanan Doğuş Grubuna devredildi.
Ertürk, imzaların atıldığı devir teslim törenindeki konuşmasında, Kral medya grubunun satışının, daha önce yaptıkları batan bankalar nedeniyle oluşan kayıpların kamuya kazandırılması kapsamında gerçekleştirilen bir işlem olduğunu söyledi.
Türkiye'deki bankacılık krizinin maliyetini asgariye indirmek için oldukça büyük mesafe alındığını ve hatta sona yaklaşıldığını ifade eden Ertürk, bu şekilde toplamda elde edilen gelirin 18 milyar dolara yaklaşmış olduğunu aktardı.
TMSF Başkanı Ertürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugün finansal kriz yaşayan gelişmiş ülkelerin yöneticileri, bizim sonuna ulaşmak üzere olduğumuz bu yolun henüz başındalar ve bizim izlediğimiz yolu izleyecekler gibi görülüyor. Bu nedenle, bizim bu başarılı süreçte izlediğimiz, uyguladığımız yöntemlerin gelişmiş ülkelerin finansal sektörü yöneticileri tarafından izleneceğini tahmin ediyoruz. Ancak, son dönemlerde kriz dolayısıyla yapılan tartışmalarda gördüğüm bir tehlikeye işaret etmek istiyorum. Dünyada gelişmiş ülkelerde bu krizler yaşanırken bunları olağan, alışılmış olaylar olarak görme gibi yanlış, egemen bir anlayışın oluşmasına izin vermemeliyiz.''
Bundan sonra gerek Türkiye'de gerekse bütün dünyadaki finansal yönetimin bir daha bu tür krizlere yol açılmaması için yatırım tercihleri ile kurumsal ve risk yönetimi konularında her türlü tedbiri almak zorunda olduklarını belirten Ertürk, hem Türkiye'de hem de dünyada bunun acil bir zorunluluk olduğunu söyledi.
Konuşmasında Ferit Şahenk'e, Kral İktisadi ve Ticari bütünlüğü ihalesine girip kazanmalarından ötürü teşekkür eden Ertürk, "Bu iyi bir bedel... İyi bir para ödediler ama iyi de bir varlık aldılar" diye konuştu.
Söz konusu satış ile 95 milyon dolar tahsil ettiklerini hatırlatan Ertürk, bu bedelin, kamuya olan bankacılık krizinin maliyetini bir parça daha aşağıya çekeceğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER