Ekonomi
  • 17.2.2020 23:11

Kredi Hesaplama

Tüm bankalar müşterilerine kredi desteği vermeden önce bir kredi hesaplama aşaması oluşturmaktadır. Bu aşama neticesinde, banka müşterilerine uygun bir ödeme planı oluşturmak mümkün olabilmektedir. Dolayısı ile müşteriler almak istedikleri kredi neticesinde nasıl bir ödeme yapacaklarını öğrenmiş olmaktadırlar. Banka şubelerine gitmeden de bu hesaplama işlemini yapmak artık mümkündür. Müşteriler internet üzerinden tercih edecekleri bankanın kredi hesaplama bölümüne girerek, kendi ödeme planlarını da oluşturabilirler. Alınmak istene kredinin türü ve miktarının yanı sıra vade seçeneklerinin de belirtilmesi gereken bu hesaplama işlemi, banka şubelerine gidilerek de yapılabilmektedir. Bankalar kredi verebilmek için kredi notu yüksek olan ve gelir durumu krediyi ödeyebilecek durumda olan müşterileri tercih etmektedirler. Geçmiş dönemlerde bankaya gecikmeli ödemeler yapmış olan müşteriler, kredi hesaplama işlemleri esnasında kredi notları düşük çıkacağı için, istedikleri krediyi alamayacaklardır.

Kredi Hesaplama Aracı

Kredi hesaplama aracı, müşterilerin bankadan alma talebinde bulundukları kredi türleri için ödeme planı oluşturmaya olanak sağlamaktadır. Müşteriler bankaya gitmek istemiyorlar ise, internet üzerinden bu hesaplama aracını kullanarak yaklaşık bir ödeme planını oluşturabileceklerdir. Ancak faiz oranlarının değişebilme olasılığı söz konusu olabildiğinden dolayı, kredi hesaplama aracı müşterilere yalnızca yaklaşık değerler sunabilecektir. Müşterilerin en doğru ödeme planını görebilmesi için her halükârda banka şubelerine gitmek gerekmektedir.

Kredi Ödeme Planı Hesaplama

Kredi ödeme planı hesaplama işlemleri sayesinde, müşteriler alacakları krediler neticesinde nasıl bir ödeme yapacaklarını görebilmektedirler. Kredi ödeme planları bankaların her biri için değişkenlik gösterebilmektedir. Bu plan sayesinde müşterilerin ödemeleri gereken tutarlar, aylık işlenecek olan faizler ve ana para gibi detaylar görülebilmektedir. Her kredi türü için mutlaka bir ödeme planı oluşturulabilmektedir. Müşteriler kredi ödeme planı hesaplama işlemleri sayesinde, ne kadar vadede ödeme yapacaklarını ve ana paraya ne kadar faiz işleyeceğini görebileceklerdir. Müşterilerin herhangi bir kredi başvurusunda, kredi notları oldukça önem taşımaktadır. Dolayısı ile kredi notu düşük çıkan müşterilerin kredi fırsatlarından yararlanabilme ihtimalleri de düşüktür. Müşterilerin ödemelerini zamanında ve düzenli yapması, kredi notlarını yükseltmek için gerekli olacaktır. Düzensiz ödemeler müşterilerin kredi notlarını eksiltmektedir.

Kredi ve Para

Güncellenme Tarihi : 17.2.2020 23:12

İLGİLİ HABERLER