Ekonomi
  • 10.4.2020 17:59

Kredi Notunuzu Hemen Öğrenin!

Kredi notu bankaların çeşitli talepler karşısında baktığı referans notudur. İstisnasız her birey için kredi notunun büyük önem taşıdığını belirtmek gerekiyor. Özellikle çeşitli ihtiyaçlarınız için bankalardan kredi talebinde bulunmanız durumunda öncelikli olarak sizin kredi puanınıza bakılacaktır. Kredi puanınızın düşük olması durumunda banka tarafından kredi talebinizin reddedilme olasılığı son derece yüksek olur.

Bununla birlikte kredi notunuzun yüksek olması durumunda da kredi talebinize olumlu yanıt verilir ve çok yüksek olasılıkla istediğiniz meblağı bankadan alarak kredi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli ticari faaliyetler esnasında da kredi puanının önem taşıdığının unutulmaması gerekiyor. Bir anlamda ödeme performanslarınıza dair bir puanlama sistemi olan kredi notu, ticari açıdan da prestijinizi doğrudan etkiliyor diyebiliriz.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak banka puan sorgulama işlemini yapmanız ve kredi notunuzu öğrenmeniz gerekir. Bu noktada devreye Findeks internet sitesi giriyor. Findeks üzerinden kredi notu sorgulama işleminizi hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bu sayede eğer kredi notunuz düşükse bankadan kredi talebinde bulunmadan önce kredi notunuzu nasıl yükseltebileceğiniz konusuna odaklanabilirsiniz.

Kredi Notu Nasıl Belirlenir?

Kredi notunu hangi unsurların etkilediğini de merak edebilirsiniz. Kredi notunun belirlenmesinde kredili ürün ödeme alışkanlıkları % 35 oranında etkili oluyor. Aynı zamanda yine % 35 oranında etkili olan bir diğer unsur da mevcut hesap ve borç durumunuzdur. Yeni kredili ürün açılışlarının kredi notunun belirlenmesinde etkili olmadığı düşünülür. Oysa yeni kredili ürün açılışları % 11 gibi hatırı sayılır bir oranda kredi notunu etkiliyor. Henüz bu kredili ürünlerin ödeme performansı bilinmediğinden toplam puanın belirlenmesinde bu kaleme de yer veriliyor.

Kredi kullanım yoğunluğu % 10 düzeyinde toplam puanı etkileyen unsurlardan bir diğeridir. % 9 düzeyinde de diğer faktörler dikkate alınıyor. Görüldüğü gibi kredi puanının belirlenmesinde aslında çok sayıda farklı unsur göz önünde bulunduruluyor. Kredi notunuzun daha da yükselmesini sağlamak için neler yapabileceğiniz ya da nelere dikkat etmeniz gerektiği gibi çeşitli soruların yanıtlarını bulmak için Findeks internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitede Findeks kredi notu hakkında da detaylı bilgi mevcut.

Güncellenme Tarihi : 15.4.2020 17:54

İLGİLİ HABERLER