Asayiş
  • 24.4.2021 13:00

Kripto parada her şeyini kaybeden emlakçı intihar etti

Evini satıp tüm parasını kripto paraya yatıran 50 yaşındaki Caner Ünal, THODEX vurgunu sonrası ruhsatsız tabancasıyla başına tek el ateş ederek hayatına son verdi.

KİM BU FARUK FATİH ÖZER?

1993 doğumlu Faruk Fatih Özer’in babası Zülküf Özer Kocaeli’nde memurdu. Çocukluğu Darıca’da geçti. Lise 2’de okulu terk etti, çalışmaya başladı. Bilgisayara çok meraklıydı. Bilgisayarla internet üzerinden ilk yaptığı iş oyun sitesi kurmak oldu.

Daha sonra da kripto para işine girdi. Kısa sürede büyük bir servete erişti. Ağabeyi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer’i de yanına aldı.

Faruk Fatih Özer kullandığı lüks arabalar, iyi giyim-kuşamı, düzgün konuşmasıyla kısa sürede çok sayıda kişinin güvenini kazandı. Sosyal medya hesabından satın aldığı lüks yatlar ve otomobillerle fotoğraflarını paylaştıkça, kolay para kazanma heveslilerinden daha fazla para topladı. Son olarak Maslak’ta kiraladığı bir rezidansta kalıyordu.

SABAHA KADAR MESAJLAŞTI 

Faruk Fatih Özer yurtdışına çıktıktan sonra ise whatsapp grubundan şirket çalışanlarıyla sabaha kadar yazışmayı sürdürdü. Özer mesajlarında “Korkmayın, panik yapmayın, her şey normale dönecek. Sizi mağdur etmeyeceğim” dedi. Mesajlar daha sonra kesildi.

'TELEFONDA AĞLADI' 

THODEX sistemi üzerinden binlerce lira para kaybeden mağdurlar ise gün boyunca şirketten yetkili birilerine ulaşmaya çalıştı. Mağdurlardan Caner Şen polis operasyonu yapıldığı sırada ağabey Güven Özer’i telefonla aradı. Caner Şen, “Güven’i görüntülü aradım. Telefonu açtı. Beni görünce ağlamaya başladı. ‘Her şey düzelecek merak etmeyin’ dedi. Sonra telefonu kapattı” dedi.

PARASINI KAPTIRINCA İNTİHAR ETTİ 

Kağıthane’de kendisi ve müşterilerinin parasıyla Thodex üzerinden kripto para aldığı iddia edilen 50 yaşındaki emlakçı Caner Ünal, tüm parası gidince ofisinde başına tabancayla ateş ederek intihar etti.

İddialara göre, intihar eden Ünal’ın önündeki bilgisayarda kripto para ekranı açıktı. Polisler, bilgisayarına incelenmek üzere el koydu. Ünal’ın işyeri komşularından Bahattin Yılmaz yaşananları, “Geçen hafta evini satıp kripto paraya yatırdığını söylemişti. Olay sabahı da dükkana uğradı, çok zararı olduğunu söyledi. 1 saat sonra silah sesi duyduk” diye anlattı. (Aydemir KADIOĞLU)

THODEX vurgununun ardından Kağıthane ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi’ndeki iş yerine gelen Ünal, bilgisayarının başına oturarak borsaya bakmaya başladı.

TABANCAYLA KENDİNİ VURDU

Büyük zarar ettiğini gören Ünal, ruhsatsız tabancasını çıkararak başına başına tek el ateş etti. Sesleri duyan çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

 

Kripto parada her şeyini kaybeden İstanbullu emlakçı intihar etti #1

 

KURTARILAMADI

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı Ünal’ı yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Kağıthane’deki özel bir hastaneye kaldırarak tedavi altına aldı. Burada ameliyata alınan Ünal, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ünal’ın evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

 

Kripto parada her şeyini kaybeden İstanbullu emlakçı intihar etti #2

 

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ

Olayın ardından çalışma başlatan polis ekipleri, güvenlik kameralarını incelendiğinde olay esnasında Ünal’ın yakında kimsenin olmadığını tespit etti. Olay yeri inceleme ve cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından tabanca ve kovan, polis ekipleri tarafından delil torbasına konularak muhafaza altına alındı.

Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

 

Kripto parada her şeyini kaybeden İstanbullu emlakçı intihar etti #3

 

 

Kripto parada her şeyini kaybeden İstanbullu emlakçı intihar etti #4

 

 

Güncellenme Tarihi : 24.4.2021 13:02

İLGİLİ HABERLER