Gündem
  • 30.7.2008 02:13

KRİTİK DAVADA BÖCEK ALARMI!..

Oturumdan önce heyetin müzakere yaptığı salona gelen polis dinleme cihazı aradı.AK Parti’nin kapatılması istemiyle açılan davanın ikinci gün müzakerelerinin başlamasından önce polis dinleme yapılması ihtimaline karşı böcek araması yaptı.

CAN DA MÜZAKEREDE

Anayasa Mahkemesi Heyeti, ikinci gün çalışmalarına saat 09.30'da başladı. Anayasa Mahkemesi Heyeti, Başkan Haşim Kılıç, Başkanvekili Osman Paksüt, üyeler Fulya Kantarcıoğlu, Ahmet Akyalçın, Sacit Adalı, Mehmet Erten, Necmi Özler, Şevket Apalak, Serdar Özgüldür, Serruh Kaleli ve Ayla Perktaş'tan oluşuyor. Davanın raportörü Osman Can da heyetin, raporla ilgili isteyeceği açıklamaları veya yöneltilebilecek soruları yanıtlamak için müzakerelere katılıyor.

GİRİŞ ÇIKIŞ YASAK

Mahkeme Heyeti, giriş katında bulunan toplantı salonunda çalışıyor. Mahkemeye heyet dışarıdayken kimsenin girip çıkmasına izin verilmiyor. Heyetin müzakere yaptığı salonda dün sabah uzman polis ekipleri dinleme yapılması ihtimaline karşı böcek araması yaptı. Müzakerelere giren tüm üyelerin telefonları kapalı ve dış dünya ile irtibatları kesilmiş durumda. Görüşmelerde hiçbir mahkeme üyesi bina dışına çıkmıyor, tüm ihtiyaçlarını ihtiyaçlarını mahkemede gideriyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Anayasa Mahkemesi binası önünde çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu davayı izledi. Basın mensupları, mahkeme giriş kapısının alt tarafında bekletildi. Çevik kuvvet ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Yüksek Mahkeme çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Mahkeme, dava devam ederken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan veya AK Parti'den bilgi ve belge isteyebilecek.

Anayasa'ya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesi'nin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:29

İLGİLİ HABERLER