Ekonomi
  • 30.7.2009 14:08

"KRİZ VERMEME BAHANESİ OLARAK GÖSTERİLMEMELİ"

BAYRAM KILINÇER / ANKARA


Sendika Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Memur-Sen'in 2009 yılı toplu görüşme taleplerine yönelik açıklamalarda bulunan Gündoğdu, 2 milyon 200 bin memurun hakları için bu görüşmeleri gerçekleştireceklerini ifade etti.

Sendika olarak yaptıkları toplantılarda toplu görüşme masasına getirecekleri taleplerini değerlendirdiklerini kaydeden Gündoğdu, "Türkiye'nin her zaman büyümesi için çaba gösteriyoruz. Yetkili sendika olarak hükümetin ortaya atacağı çeşitli bahanelerine fırsat vermek
istemiyoruz. Her zaman var olan gerçekçi taleplerimizi masaya getireceğiz. Kriz, çalışana vermeme bahanesi olarak göstermemelidir" dedi.

Gündoğdu, toplu görüşme masasına Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı'nın sağlanmasına yönelik anayasal ve yasal düzenlemelerin ivedilikle gerçekleştirilmesi, ek ödeme oranlarının, en düşüğü 15 puan (80 TL) olmak üzere artırılması, kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapanlara kalkınmada öncelikli bölge tazminatı ödenmesi veya bu personelin yan ödeme tutarları ile özel hizmet tazminatlarının 1 kat artırımlı olarak ödenmesi, gelir vergisi oranlarında kamu görevlileri için 5 puan indirim uygulanması veya gelir vergisinin ödenmesine esas gelir dilimlerinde artış (yüzde 15'lik oranın uygulanacağı gelir diliminin 8 bin 700 TL'den 19 bin 100 TL'ye çıkarılması), kamu görevlileri ve emeklilere, kriz kaynaklı zararlarını gidermek ve krize karşı koruma sağlamak için 6 ayda bir 600 TL tutarında kriz çeki verilmesi gibi taleplerini getireceklerini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER