Sağlık
  • 30.9.2011 11:46

KÜÇÜK DENİZİN DRAMI YÜREKLERİ SIZLATIYOR

SELÇUK SAVRAN
Henüz doğmadan bel açıklığı olduğu tespit edilen Deniz Üstün'ün beynin darbelere karşı ürettiği su tahliye damarları tıkalı olduğu için boşalamayınca hidrosefali hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Hidrosefali hastalığı sebebiyle başı normalden beş kat büyük olan 14 aylık Deniz, yattığı yerden kalkamıyor. Doğduktan sonra dört kez ameliyat olan minik bebeğin ailesi, baş ağırlığı neredeyse 10 kilogramı bulan kızlarına ne kıyafet giydirebiliyor ne de yemek yedirebiliyor. Kızları her geçen gün gözleri önünde eriyen ve maddi durumları iyi olmayan aile, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.
27 yaşındaki inşaat işçisi baba Esat Üstün, "Doktorlar, kızım anne karnında 6 aylıkken bel açıklığı olduğunu söylediler. Doğum riskli olduğu için eşim Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum yaptı. Deniz ilk ameliyatını 45 günlükken bel açıklığından dolayı oldu. Daha sonra 2 aylıkken kafasının normalden daha büyük olduğunu fark ettik, tekrardan hastaneye gittiğimizde ise doktorlar kızımın hidrosefali hastası olduğunu ve çok yaşamayacağını söylediler. Yine 2 aylıkken kafasına ameliyatla beyindeki suyu karnına göndermek için şant taktılar. Deniz şu anda 14 aylık ve 4 defa ameliyat oldu. Kızım her geçen gün gözümün önünde eriyor. Çok çaresizim ve yetkililerden kızım için yardım istiyorum" dedi.
Uzanacak yardım elini bekleyen gözü yaşlı anne Çiçek Üstün (23) ise, "Ben bir anneyim, gözyaşlarımın sebebi anne olmam. Çocuğumu tedavi ettiremediğim için çok acı çekiyorum. Çocuğuma ne kıyafet giydirebiliyorum ne yemek yedirebiliyorum, ne de uzun süre kucağıma alıp sevebiliyorum. Yetkililer bize yardım etsin, Sağlık Bakanımızdan yardım istiyorum" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:37

İLGİLİ HABERLER