Asayiş
  • 15.5.2013 13:29

Küçük kıza fındık bahçesinde taciz!..

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 3 yıl önce 6 yaşında olan P.G.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 19 yaşındaki Metin A., 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

19 Haziran 2010'da Davutlar Köyü'nde meydana gelen olayda Metin A., iddiaya göre fındık bahçesine götürdüğü P.G.'ye cinsel istismarda bulundu. Küçük kızın durumu anlattığı annesinin jandarmaya şikayeti üzerine Metin A. gözaltına alındı. Suçlamayı kabul etmeyen Metin A., sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

P.G.'nin, Ereğli Devlet Hastanesi'ndeki ilk muayenesinde cinsel organı bölgesinde 1 santimetre çapında doku hasarına rastlanırken, Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki muayenesinde ise ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verildi. Cumhuriyet Savcısı'nın, hastane raporları ve ifadeler doğrultusunda hazırladığı iddianame ile Metin A. hakkında, 'çocuğun basit cinsel istismarı' ve 'hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı.

'CİNSEL İSTİSMARDA BULUNMADIM, TOKAT ATTIM'

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında tutuksuz sanık Metin A. ile avukatlar hazır bulundu. Metin A., daha önceki duruşmalarda, olay günü ölen babasının mezarını ziyarete giderken komşusunun kızı P.G.'nin kardeşi ile peşine takıldığını, gelmemelerini söylemesine rağmen geri dönmediklerini, bunun üzerine P.G.'ye tokat attığını, cinsel istismarda bulunmadığını ileri sürdü. Metin A., son sözü sorulması üzerine de suçsuz olduğunu belirterek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, cinsel istismar suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdığı sanık Metin A.'ya, hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 1 yıl 8 ay hapis verdi. Ancak 1 yıl 8 aylık hapis cezasıyla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Metin A., duruşma salonunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CİNSEL İSTİSMAR CİNAYETE YOL AÇMIŞTI

Cinsel istismar olayından yaklaşık 5 ay sonra P.G.'nin üvey babası 59 yaşındaki Hayrettin Aydın, olay nedeniyle husumet beslediği Metin A.'nın evini basıp, babaannesi 71 yaşındaki Zehra A.'yı av tüfeği ile öldürmüş, kardeşi Nazile A.'yı da yaralamıştı. Olayın ardından tutuklanan Hayrettin Aydın, 'Kasten adam öldürme, konut dokunulmazlığı ihlali, mala zarar verme, hakaret ve kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Hayrettin Aydın, geçen yıl 13 Kasım'daki karar duruşmasında 27 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:18

İLGİLİ HABERLER