Asayiş
  • 24.10.2008 09:08

KÜÇÜK KIZLARA KARIN TOKLUĞUNA FUHUŞ!...

BURSA'da, aileleri parçalandıktan sonra evden kaçan 16 yaşındaki S.A. ile R.K.'yı, 200 ile 500 YTL karşılığında erkeklere pazarladıkları suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 4 kişiden, 22 yaşındaki Belgin Çoban ve 23 yaşındaki Selçuk Sakarya, savcının yaptığı itiraz sonucu tutuklandı. Sanıkların sadece karın tokluğuna ve kıyafet almak şartıyla kendilerine fuhuş yaptırdığını söyleyen S.A., “İstanbul'daki müşteriye bile götürdüler” demişti.
Geçen 26 Eylül'de, yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, annesi ve babası boşandıktan sonra evden kaçan S.A. ile R.K. adlı kız çocuklarına fuhuş yaptırdığı iddia edilen Belgin Çoban'ı takibe aldı. Kimliklerini gizleyen sivil kıyafetli polisler bağlantı kurdukları Çoban'la bir kafeteryada buluştu. Polisler, kendilerine “Küçük yaşta kızla seks yapmak ister misiniz?” teklifinde bulunan Çoban'ı takibini sürdürdü. Çocuk Şubesi ekipleri, küçük yaştaki kız çocuklarına 200- 500 YTL karşılığında fuhuş yaptıran Belgin Çoban'ı, Çarşamba Semti'ndeki evinde yakaladı. Polis, Kızlardan birinin bekaretini 500 YTL karşılığında bozdurttuğu ileri sürülen Belgin Çoban ve suç ortağı Selçuk Sakarya'nın anlaştıkları kişilere, kız çocuklarını fuhuş için istedikleri adrese otomobille götüren ikisi de 20 yaşındaki Aydın Kılıç ve Erdi Şahin'i de gözaltına aldı. Polise verdiği ifadede, Belgin Çoban ve diğerlerinin kendilerini sadece karın tokluğuna ve kıyafet almak şartıyla fuhuş yaptırdıklarını söyleyen S.A., “İstanbul'daki müşteriye bile götürdüler” dedi. Zanlılar, ‘küçük yaştaki kız çocuklarına fuhuş yaptırmak’ suçundan çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, yaşı küçük olan ve aileleriyle sorunları bulunan S.A. ile R.K.'yı SHÇEK Genel Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Hizmetler Bursa İl Müdürlüğü'ne teslim etti.
S.A. ile R.K. devlet tarafından koruma altına alınırken, Cumhuriyet Savcılığı sanıkların serbest kalmasına itiraz etti.
Yapılan itiraz sonucu Belgin Çoban ve Selçuk Sakarya hakkında ‘gıyabi tutuklama’ kararı çıktı. Çocuk Şubesi ekipleri, aranan iki sanığı dün gece evlerinde yakaladı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Çoban ve Sakarya hakkındaki ‘gıyabi tutuklama’ kararı vicahiye çevrilip, cezaevine konuldu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:02

İLGİLİ HABERLER