Asayiş
  • 2.10.2008 17:31

KÜÇÜK UĞUR'UN HAZİN SONU

Yolun karşısında bekleyen babası, amcası ve arkadaşına doğru yürüyen küçük Uğur'a çarpan sürücü Ramazan Çavdarlı, polisin takibi sonucu yakalandı. Küçük yaşta evlat edindiği ve öz çocuğu gibi büyüttüğü Uğur'u gözlerinin önünde yitiren acılı baba Hikmet Öztatar da fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
Kaza dün saat 18.00 sıralarında Turgut Özal Bulvarı’nda meydana geldi. Kuşadası Nermin Metin Akar İlköğretim Okulu dördüncü sınıf öğrencisi Uğur Öztatar, yolun karşısında kendisini bekleyen babası, amcası ve arkadaşına yöneldi. Yaya geçidinden karşıya geçen küçük Uğur'a aşırı hızla gelen 43 yaşındaki Ramazan Çavdarlı’nın kullandığı 09 K 4454 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce havaya fırlayan küçük Uğur, kafa üstü asfalta düştü. Kanlar içinde kalan çocuk, olay yerinde feci şekilde can verdi. Küçük yaşta evlat edindiği ve öz çocuğu gibi büyüttüğü Uğur'u gözlerinin önünde yitiren acılı baba Hikmet Öztatar da fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şoka giren Öztatar’ın hastanede müşade altında tutulduğu öğrenildi.

TRAFİK CANAVARI KAÇTI

Küçük Uğur’a çarpan aracın sürücüsü Çavdarlı ise arkasına bile bakmadan olay yerinden kaçtı. Görgü tanıkları aracın plakasını alamadı. Ancak, rengi ve çarpmanın etkisiyle kırılan tamponundan yola çıkan polis, aracın son geçtiği güzergahtaki Mobese kamerası kayıtlarını da inceleyip trafik canavarının izine ulaştı. Plakası tespit edilen araç, kaza yerinden yaklaşık bir kilometre uzaklıkta terk edilmiş halde buldu. Araştırmayı derinleştiren polis, Kuşadası Belediyesi Su İşleri’nde işçi olarak çalıştığı tespit edilen sürücü Ramazan Çavdarlı’yı kısa sürede yakaladı. Yapılan muayenesinde 273 promil alkollü olduğu saptanan Çavdarlı, dün gece çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Söke Cezaevi’ne gönderildi.

DAHA ÖNCE EHLİYETİNE EL KONULMUŞ

Çavdarlı'nın daha önce de alkollü araç kullandığı için sürücü belgesine el konulduğu ortaya çıktı. Kaza yerinde yapılan incelemede ise alkollü sürücünün küçük Uğur’a yaklaşık 120 kilometre hızla çarptığı tespit edildi, yolda herhangi bir fren izine rastlanmadı.

UĞUR’UN DRAMI

Bu arada, kazada hayatını kaybeden Uğur'un kısa yaşamının da bir dram olduğu ortaya çıktı. Aydın'da 1998 yılında bir çöp kutusunda bulunan Uğur'un, önce Aydın Çocuk Esirgeme Kurumu’na götürüldüğü, sonrasında ise Kuşadası İtfaiyesi’nde çalışan Hikmet ile eşi Gülten Öztatar çifti tarafından evlatlık edinildiği belirlendi. Evlatlık olduğunu hissettirmedikleri Uğur'un üzerine titreyen anne Gülten Öztatar’ın üç yıl önce yakalandığı verem hastalığından kurtulamayarak yaşamını yitirdiği öğrenildi. Babası ile birlikte yaşamına devam eden küçük Uğur’un okulunda da başarılı bir öğrenci olduğu belirtildi.

CENAZEDE GÖZYAŞI SEL OLDU

Küçük Uğur’un cenazesi Türkmen Camii’nde öğlende kılınan cenaze namazının ardından Adalızade Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Hastanedeki tedavisi sonrası cenaze için camiye gelen baba Hikmet Öztatar’ın ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Acılı baba Öztatar, namaz sonrası tekrar fenalaşıp yeniden Kuşadası Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

Milliyet

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:47

İLGİLİ HABERLER