Gündem
  • 9.8.2009 12:45

KÜÇÜK'TEN ERGENEKON İNCİLERİ!..

Üçüncü Ergenekon iddianamesinde 1 numaralı sanık olarak yer alan Prof. Dr. Yalçın Küçük, polis, savcılık ve mahkemede verdiği ifadelerde ilginç değerlendirmeler yaptı. Şemdin Sakık’ı “beyni bozuk” diye tanımlayan Küçük, Türkiye’yi terk etme nedeni olarak da Manukyan’ın vergi rekortmeni olmasını gösteriyor

Üçüncü Ergenekon iddianamesinde 1 numaralı sanık olarak yer alan Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün, polis, savcılık ve mahkemede verdiği ifadelerde ilginç değerlendirmeler yaptığı ortaya çıktı. Kendisine ait bölümde değişik konulardaki soruları yanıtlayan Küçük, Ergenekon yapılanmasını “ciddi bulmadığını” söylerken, PKK’nın önemli isimlerinden Şemdin Sakık’ı ise “beyni bozuk” olarak tanımladı.
Küçük’ün ilginç açıklamalarında bazıları dosyada şöyle yer aldı:

Manukyan’ın vergileri
“Türkiye’den ayrılışıma açıklık getirmek istiyorum. 1993’ün sonlarında Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı, Tansu Çiller de Başbakan’dı. Her iki şahsın da Türkiye’ye layık olmadığını düşünüyorum. Manukyan isimli şahsın vergi rekortmeni olmasından dolayı derin kırgınlıklar yaşadım ve Türkiye’yi terk ettim.”

Yeşil pasaporta Suriye gezisi
“1992’de üniversite hocasıyken yeşil pasaportla Suriye’ye geçtim. Bu, Öcalan’la ikinci görüşmemdi. Bu görüşmenin sonuçlarını da ‘Kürt Bahçesinde Söyleşi’ adı altında kitaplaştırarak yazdım. Bu kitap dünyanın her tarafında Öcalan ve PKK hakkında temel kitap sayıldı. Beyaz Saray’da danışmanlık yapan Namık Morkal, Öcalan hakkında yazdığı kitabını bu kitaba dayandırdı.”

“Sakık’ın beyni bozuk”
“Tarihini tam olarak hatırlamadığım bir dönemde Öcalan’la görüşmek üzere Suriye Şam’da bulunan Bekaa’daki kampa gittiğimde Şemdin Sakık da bulunuyordu. Örgütten ceza almıştı. Kendisini bir kez gördüm. Sakık, daha sonraki dönemde benimle sık sık görüştüğünü söyledi. Hatta geçen yıl, ‘Öcalan öldükten sonra Yalçın Küçük örgütün başına geçer’ dedi. Bunlar, müebbet hapse mahkûm olan insanların beynindeki bozuklukların ürünüdür.”

“Ciddi olsa TSK yapardı”
“Kanaatime göre, Ergenekon silahlı terör örgütü değil. Daha doğrusu ciddi bir örgüt olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’de böyle şeyleri ancak Türk Silahlı Kuvvetleri yapabilir. Onlar da şu an yapmıyor.”

Öcalan’ın suikastı öğrenmesi
“Öcalan’a yönelik bir operasyonda bana haber verildiği doğrudur. İsmini açıklamak istemediğim ancak güvendiğim bir arkadaşım bana Başbakan ve önemli devlet adamlarının ricası olduğunu belirterek bu konuyu anlattı. 1995 seçimleri öncesinde Çiller, MİT içinde Sönmez Köksal’a kabul ettirerek Mehmet Eymür grubuna Öcalan’ı yurtdışında yakalatıp Türkiye’ye getirme talimatı verdi.
Öcalan’ın yakalanıp getirildiğinde bir kafes içine konularak seçim meydanlarında propaganda amacı ile kullanılacağını, bunun başarısız olması halinde Türkiye için çok vahim sonuçlar doğuracağını anlattı. Bizzat devlet görevlilerinin, bu operasyonun önlenmesini istediğini söyledi.
Ben de o tarihte Fransa’daydım. Strazbourg’da Kürtlerin de devam ettiği bir kahvede bu konuyu ortalık yerde konuştum. Amacım duyulmasıydı, bu şekilde gelişti.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:51

İLGİLİ HABERLER