Asayiş
  • 4.10.2008 02:45

KÜÇÜK'ÜN SAĞ KOLUNDAN JİTEM İTİRAFI!..

Yıllardır varlığı reddedilen JİTEM Ergenekon soruşturmasının tutuklu sanığı emekli Albay Arif Doğan tarafından itiraf edildi. Doğan, JİTEM'in komutanların bilgisi doğrultusunda kurulduğunu söyledi.
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli albay Arif Doğan, Ankara'da 11 Ağustos tarihinde verdiği ifadede, JİTEM'in kadrolu elemanı olmadığını söyledi. Doğan, "Ben bunun kurucusuyum. Yasalara uygun olarak terörle mücadele ettik" dedi. JİTEM'in deneme amaçlı kurulduğunu söyleyen Doğan, şunları söyledi:
OHAL için kuruldu
"Ben Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı ve JİTEM Grup Komutanlığı görevlerinde bulundum. Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı, kadrosu Genelkurmay'ca tasdikli olunan bir görevdir. JİTEM ise yine üst düzey, daha doğrusu yetkili komutanların bilgisi ve kararları doğrultusunda denenmek üzere kurulmuş bir yapılanmadır. Ben de bunun kurucusuyum. Faaliyet alanı OHAL bölgesidir. Dışına taşması söz konusu değildir ve kadrolu elemanları yoktur. Denenme sürecinde olduğu için biz mesailerimizden ve mesai sonrası saatlerimizden zaman ayırmak suretiyle, yasalara uygun olarak terörle mücadele ettik."
Ankara'da öldürülen emekli binbaşı Cem Ersever'in kendisinin yardımcısı olduğunu anlatan Arif Doğan, ifadesinde kendisine ait depoda çıkan çok miktarda merminin de Ersever'e ait olduğunu savundu. Yine depoda bulunan uçaksavar mermilerinin patlama özelliği olmadığını belirten Doğan, "Bunların bir kısmını üst düzey bürokratlara, isimlerini yazmak suretiyle masa süsü olarak hediye ederdim” dedi.
Ergenekon davası tutuklu sanığı Arif Doğan, JİTEM üzerine önemli bazı bilgiler verdi. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından varlığı hiçbir zaman kabul edilmeyen JİTEM'in kurucusu olarak gösterilen emekli Albay Arif Doğan'ın mahkemede JİTEM'le ilgili bazı bilgiler verdiği öğrenildi.(bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER