Dünya
  • 16.5.2021 21:51

Kudüs'te sinagogda tribün çöktü!.. Çok sayıda ölü ve yaralı var

Batı Şeria'da yer alan Givat Ze'ev’deki sinagogda ayin sırasında tribün çöktü. 600'dan fazla kişinin bulunduğu sinagogda 2 kişi öldü, 167 kişi yaralandı.

Filistin Batı Şeria’da Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu Givat Ze'ev’deki sinagogda ayin sırasında tribün çöktü.

16 Mayıs 2021'de Givat Ze'ev'de bir Hasidik sinagogunun tribünleri çöktükten sonra güvenliğe koşuyorlar. (Fotoğraf: YANGIN VE KURTARMA HİZMETLERİ - YARGI VE SAMARYA BÖLÜMÜ)

Meydana gelen olayda 12 yaşındaki bir çocuk ve 50 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybettiği, 10’u ağır 167 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Yerel medya ayin sırasında sinagogda 600'den fazla kişinin olduğunu ifade ederek, olay yerine çok sayıda polis ve ambulansın sevk edildiğini aktardı. Yaralıların Batı Şeria’daki hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.

 

'GÜVENLİK TEHLİKESİ KONUSUNDA UYARDIK'

Yerel medyaya konuşan Givat Ze’ev Konseyi Başkanı Yossi Avrahami yaptığı açıklamada, "Binadaki güvenlik tehlikesi konusunda uyardık. Yer tehlikeliydi, ancak polis sorumluluğu üstlenmedi. Olay soruşturuluyor” dedi.

Öte yandan İsrail'de 30 Nisan'da Meron Dağı'nda Yahudilerin Lag B'Omer Bayramı'nın kutlaması sırasında yaşanan izdihamda 45 kişi hayatını kaybetmiş, 150 kişi de yaralanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 17.5.2021 02:22

İLGİLİ HABERLER