Sağlık
  • 29.6.2007 17:20

KULAĞA SU KAÇIRMAYIN

En sıcak günlerini yaşadığımız yaz mevsiminin vazgeçilmez mekanları deniz kenarları ve havuzlar dolup taşıyor. Ancak deniz ve havuz müdavimlerini bekleyen bir tehlike var.

Suyun kulağa kaçması sonucu dış ve orta kulakta meydana gelen iltihaplanma, özellikle çocuklarda ve kulak zarı delik olanlarda işitme kaybına varan sonuçlar yaratabiliyor.

ÖNCE DOKTORA GİDİN

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tamer Haliloğlu, kulağa suyun kaçmasıyla kulak kirlerinin şişip dış kulakta ıslaklık, doluluk gibi hisler yarattığını ve bu durumun sık tekrarlanması veya uzun süre devam etmesi halinde, kirlerin bulunduğu bölgeyi tahriş ederek iltihaplanmaya yol açtığını belirtiyor. Dr. Haliloğlu iltihaplanmanın özellikle çocukları etkilediğine dikkat çekerek, "Çocuklarınızı deniz ya da havuza götürmeden önce bir kulak burun boğaz uzmanına gösterin" tavsiyesinde bulunuyor.

KLOR ALERJİSİNE DİKKAT!

Havuz sularında bulunan bakteri ve mantarların da çeşitli kulak enfeksiyonlarına yol açtığını belirten Dr. Haliloğlu "Kirli su kadar havuzları temizlemek için kullanılan maddeler de kulağa zarar verebilir. Temizlikte kullanılan klor benzeri antiseptik maddelere alerjisi olanların östaki borusunda ödem oluşabilir. Bu ödem ciddi orta kulak iltihaplarına yol açabilir" diyor. Bu nedenle özellikle kulak zarı delik olanların tıkaç takmak gibi birtakım önlemler almadan suya girmemeleri önerisinde bulunuyor. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER