Spor
  • 23.5.2004 02:16

KULÜP BAŞKANLARI HALUK ULUSOY'U ÇİZDİ

İstanbul’da toplanan başkanlar, ‘Futbol gelirlerinin yüzde 98’ini sağlayan Süper Lig kulüplerinin istemediği federasyon başkanı Haluk Ulusoy’u o koltukta oturtmayız’ dedi.

ÖNCEKİ gün İstanbul’da bir araya gelen, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, G.Saray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın, G.Antepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan ve İstanbulspor Kulübü Başkanı Adnan Sezgin, ‘temiz futbol’ için düğmeye bastı ve federasyon başkanı Haluk Ulusoy’a karşı bayrak açtı.

Naklen yayın gelirleri, mafya-futbol-siyaset ilişkileri, yabancı futbolcu sayısı, hakem tayinleri ve federasyon seçimleri konusunda görüş alış verişinde bulunan başkanlar, şaibe altında kalan futbolumuzun kurtulması için Haluk Ulusoy’un görevden ayrılması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı. İşte tarihi toplantıda alınan kararlar ve konuşmalar;


‘Futbola mafya, pislik ve siyaset girdi. Artık milyonlarca doların döndüğü bir bahis kurumu var. Öyle duyumlar alıyoruz ki, bazı futbolcular bir kulübe imza atıyor, ama daha sonra başka kulüplere gidiyor. Bunlar mafyanın futbola ne derece girdiğinin en önemli belgesi. Futbolcular mafyanın eline düşmüş. Bu yaraları halletmemiz gerekiyor. Eğer bunları temizleyemezsek, tüm kulüpler mahvolur. Artık her türlü pislik var bu işin içinde.

Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın’ı federasyon başkanlığı için aday gösterelim. Eğer Ulusoy federasyonu ile devam edersek, önümüzdeki yıl bu işlerin önünü alamayız. İstenildiği kadar kanun çıkarılsın, Haluk Ulusoy’un başkanlığında bu işler yürümez. Eğer tüm kulüpler Cemal Aydın’a destek vermezse, bizler birlikte hareket edelim ve genel kurulu boykot edelim. Ayrıca Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun da raporlarının kamuoyuna açıklanmasını isteyelim.

Futbolun en büyük sektör olduğu İtalya’da şike savcılığı kuruldu. Oysa bizde kimse hareket bile etmiyor. Transferden, maçlara kadar futbolun içinde ne tür pislik ararsanız var. Yeni yasa çıkar çıkmaz Kulüpler Birliği olarak toplanıp, Bakan’a, hatta Başbakan’a gidelim. Durumu anlatalım. Ulusoy’un yeni kadrosunda öyle isimler var ki, topu bomba sanıp karakola götürürler. Bu adamlarla nasıl yola çıkar ve futbolumuzu pislikten arındırırız?

Her yerde dedikodu çarkı dönüyor. Futbol gelirlerinin yüzde 98’ini sağlayan Birinci Lig kulüplerinin istemediği bir kişiyi o koltukta oturtmayacağımızın bilinmesi gerekir. Tüm kulüpler şikayetçi bu federasyondan ama korkudan seslerini çıkartamıyorlar. Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’den sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da federasyon başkanlığı için kimseye icazet vermediğini açıklaması gerekir’

Kulüp başkanlarının önceki günkü toplantısından sonra Hürriyet’e bir açıklama yapan Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın da şunları söyledi; ‘Bundan önce Haluk Ulusoy, Kulüpler Birliği’nden görüş almadan adaylığını açıklamazdı. Bu kez bize danışma gereğini bile duymadı. Çünkü çevresinde futbolla ilgisi olmayan kişilerin etkisi altında. Ben ona, ‘Paris’i istiyorsun ama bindiğin tren Atina’ya gidiyor. Öylesine sarhoşluk içindesin ki, farkında bile değilsin’ dedim.

En sonunda, ‘Uyandığında, ne çevrendeki dalkavukları yanında bulacaksın, ne de istediğin yerde olacaksın’ diye uyardım. Umursamadı bile. Kulüplerin desteğine ihtiyacı olmayan kişiyi seçimlerde göreceğiz. Her ülkede federasyon başkanları tribünlerde özel olarak ağırlanır. Ama bizim başkanımız maçlara gidemiyor. Tepki alıyor, stadı terk etmek zorunda kalıyor. Bu işte bir arıza var. Yaşananlardan midem bulanıyor, kusmam gerekiyor. Böyle bir ortamda daha fazla kalamayız.’

İstanbul’daki toplantıya, Gençlerbirliği, Adanaspor, Konyaspor, Diyarbakırspor, Elazığspor ve diğer kulüplerin de destek verdiğini söyleyen, kulüplerin kararlılığını en net şekilde Kulüpler Birliği toplantısı sonrası vurgulayacaklarını açıklayan Cemal Aydın, Ulusoy’dan yana tavır açıklayan ASKK gibi bazı kuruluşların, tabanlarının sesine kulak vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Şimdi gözler Kulüpler Birliği’nin önümüzdeki günlerde yapacağı toplantıya çevrildi.

Fener TV’de yayınlayalım

TOPLANTIDA
yabancı futbolcu sayısı ve naklen yayın konusu da gündeme geldi. Kulüpler daha fazla yabancı oyuncu oynatılmasına izin verilmesi konusunda görüş birliğine vardı. Maçların naklen yayını için Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ilginç bir öneri getirdi: ‘Verin bize yetkiyi Fener TV’de yayınlayalım maçları.’ 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:15

İLGİLİ HABERLER