Spor
  • 9.6.2021 16:46

Kulüpler Birliği'nden TFF'ye üç ültimatom

Kulüpler Birliği, TFF'nin aldığı son kararların ardından bugün, üye kulüplerin imzalarıyla yabancı sınırı, Süper Lig'deki takım sayısı ve harcama limitleriyle ilgili toplam üç bildiri yayınladı.

Kulüpler Birliği, TFF'nin yabancı kuralı, Süper Lig'deki takım sayısı ve harcama limitleriyle ilgili aldığı kararlara karşı üç bildiri yayınladı.

1. BİLDİRİ: YABANCI SINIRI

TFF ile yapılan görüşmelerde olumlu dönüş alamayan kulüpler, 20 kulüpten 18'inin imzasıyla TFF'ye bildiri gönderdi. 20 kulübün yazılı olduğu bildiride Alanyaspor ve Rizespor'un imzası yer almadı.

Kulüpler Birliği'nin bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

Aşağıda imzası bulunan kulüplerimiz olarak yabancı sayısının 2021-2022 sezonunda sözleşme imzalama sınırlaması olmaksızın, esame listesinde 14 yabancı yer alabilecek şekilde devam etmesi,

Bu hususta Kulüpler Birliği ile birlikte bir plan dahilinde kademeli düşüşün sağlanması, altyapıya yönelik projeler sunulması amacıyla komisyon kurularak Kulüpler Birliği ile birlikte bir planlama dahilinde oyuncu kriterleri, altyapı tesis yatırımları, rezerv takım gibi yapılacak somut çalışmalar neticesinde uzun vadeli kararlar verilmesi talebimizi bilgilerinize arz/rica ederiz.

2. BİLDİRİ: SÜPER LİG 20 TAKIMLI DEVAM ETSİN

Kulüpler Birliği, yabancı kararı bildirisinin ardından 20 takımın 19'unun imzasıyla Süper Lig'in iki sezon daha 20 takımla devam etmesiyle ilgili bir bildiri daha yayınladı. Bu bildiride de yalnızca Rizespor'un imzası yer almadı.

Kulüpler Birliği'nin bu bildirisinde şu ifadeler kullanıldı:

Aşağıda imzası bulunan Kulüpler Birliği üyeleri olarak 2021-2022 sezonunda Süper Lig'den TFF 1. Lig'e 3 takımın düşmesini Süper Lig'in en az iki sezon daha 20 takım ile devam etmesini, sonraki sezonlar için de Süper Lig'de yer alacak takım sayısının, kısa süre içinde yapılacak yayın ihalesini kazanan yayıncı, Kulüpler Birliği ve TFF'nin ortak karar vermesi talebimizi bilgilerinize Arz/rica ederiz.

3. BİLDİRİ: HARCAMA LİMİTLERİ

Kulüpler Birliği, TFF'nin belirleme hazırlığında olduğu harcama limitleriyle ilgili de bir bildiri yayınladı. 20 kulübün 19'unun imzasıyla yayınlanan bildiride yalnızca Rizespor'un imzası bulunmuyor.

Son Dakika: Kulüpler Birliğinden flaş açıklamalar Yabancı kuralı, takım sayısı ve harcama limitleri için TFFye üç bildiri...

Son Dakika: Kulüpler Birliğinden flaş açıklamalar Yabancı kuralı, takım sayısı ve harcama limitleri için TFFye üç bildiri...

TFF NE KARAR ALMIŞTI?

Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yabancı kuralında değişikliğe gidildiğini duyurmuştu.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Süper Lig kulüpleri 2020-2021 sezonunda en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme imzalayabilecek. Kotayı dolduran kulüpler için en az 1 yabancı oyuncu, 1 Ocak 1996 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması şartı getirildi. Kadroda bulunan 14 yabancı futbolcudan sadece 8'i müsabakaya devam eden kadroda aynı anda sahada yer alabilecek. 2020-2021 sezonunda 21 kişilik müsabaka isim listesinde alt yapıdan yetişmiş 1 Ocak 1998 ve daha sonra doğmuş bir futbolcu bulundurulması zorunlu olacak.

2021-2022 futbol sezonunda Süper Lig kulüpleri, en fazla 12 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme yapabilecek. Kotayı dolduran kulüpler için en az 1 yabancı oyuncu, 1 Ocak 1998 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması şartı aranacak. Kadroda bulunan 12 futbolcudan sadece 7'si müsabakaya devam eden kadroda aynı anda sahada yer alabilecek. 2021-2022 sezonunda ilk 11'de alt yapıdan yetişmiş 1 Ocak 2000 ve daha sonra doğmuş bir futbolcu bulundurulması zorunlu tutulacak.

Süper Lig kulüpleri, 2022-2023 sezonunda en fazla 10 yabancı uyruklu futbolcuyu kadroya katabilecek. Kulüplerin 10 futbolcuyla sözleşme yapılması halinde bu oyunculardan en az 1 tanesi 1 Ocak 2000 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olabilecek. Sadece 6 yabancı uyruklu futbolcu müsabakaya devam eden kadroda aynı anda sahada yer alabilecek. 2022-2023 sezonunda ilk 11'de alt yapıdan yetişmiş 1 Ocak 2002 ve daha sonra doğmuş iki futbolcu bulundurulması zorunlu hale getirildi.

Son Dakika: Kulüpler Birliğinden flaş açıklamalar Yabancı kuralı, takım sayısı ve harcama limitleri için TFFye üç bildiri...

Güncellenme Tarihi : 9.6.2021 16:49

İLGİLİ HABERLER