Asayiş
  • 5.9.2013 18:09

Kumar baskınında polise rüşvet iddiası

FATİH'te, bir binanın bodrum katına yapılan baskında polis, kumar oynatan ve oynayanların aralarında bulunduğu 40 kişiyi gözaltına aldı.

Fatih Aksaray'da bulunan bir binanın bodrum katına dün gece, Ahlak-Kumar Büro Amirliği ekiplerince kumar baskını düzenlendi. Baskında, kumar oynatan ve oynayanların da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Baskın sırasındaki bir gelişme polisi şaşkına çevirdi. İddiaya göre, şüphelilerden Ruhi K. (43) işlem yapmamaları karşılığında, baskındaki polis ekiplerine 10 bin dolar rüşvet teklif etti. Ekiplerin teklifi geri çevirmesiyle işletme sahibi S.K. (30) devreye girdi. İşletme sahibi S.K., "Ruhi K. 6 aydan beri polis baskınlarını önlediğini söyleyerek bizden ayda 10 bin dolar para alıyordu" diyerek bu kişiden şikayetçi oldu. Bunun üzerine Ruhi K. ile S.K. diğerlerinden ayrılarak 'Görevli memura rüşvet vermek' suçlamasıyla Gasp büro Amirliği'nde sorgulandı.

Geriye kalan 38 kişi, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından idari para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nde sorgulanan Ruhi K. ile S.K. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER