Gündem
  • 29.5.2021 10:39

Küme düşme kalkacak mı? Nihat Özdemir açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, bu sezomm küme düşmenin kaldırılmasını isteyen kulüplere net bir cevap verdi.

Süper Lig'de sezonun tamamlanmasının ardından küme düşme tartışmaları alevlendi. Geçen sezon son 8 maçın pandemiye denk gelmesi sonrasında kulüpler TFF'ye başvurmuştu. Alınan karar neticesinde küme düşme kaldırılmıştı.

TFF'YE RESMİ BAŞVURU

Süper Lig'de Erzurumspor, Denizlispor, MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği ile birlikte bu sezon küme düşmüştü. Bu sezonun da pandemi şartları nedeniyle zorlu geçtiği ve geçen sezonla benzer özellikler taşıdığı gerekçesiyle kulüpler bir kez daha TFF'nin kapısını çaldı.

KÜME DÜŞME KALDIRILSIN İSTEĞİ

Buna göre, Denizlispor, Gençlerbirliği, Erzurumspor, Akhisar ve Bölgesel Amatör Lig'e düşen 16 kulüp resmi olarak "Küme düşme kaldırılsın" talebinde bulundu.

ÖZDEMİR İLK KEZ KONUŞTU

Futbol kulüplerinin başvurusu sonrası gözler TFF'ye çevirildi. TFF Başkanı Nihat Özdemir konuyla ilgili olarak ilk kez konuştu.

"GEÇEN SEZON OYBİRLİĞİ İLE KÜME DÜŞMEYİ KALDIRDIK"

Geçen sezon takımların pandemiye hazırlıksız yakalandığını ifade eden Özdemir, bu nedenle kulüpleri dinleyerek oybirliğiyle küme düşmenin kaldırıldığını ifade etti. Özdemir; "Geçen sezon, Mart ayında bu salgına herkes hazırlıksız yakalandı. Futbolu, işi, gücü unuttuk, bambaşka bir dünya içinde bulduk kendimizi. Geçen sezonun son 8 haftası öncesinde 3 ay futbol oynanmadan tamamlandı. Bu yüzden, ayrı bir şekilde değerlendirmek gerekiyordu. Bazı futbolcular yurt dışına gitti, bazıları futbol oynamak istemedi, birçok sorun yaşandı. Durum böyle olunca, Kulüpler Birliği'nin oy birliği ile bizlere getirdiği öneri üzerinde mutabakat sağlayarak tüm liglerde düşmeyi kaldırdık." ifadelerini kullandı.

KÜME DÜŞME KALDIRILMAYACAK

"Bu sezon, geçen sezon gibi değil. Şartları herkes biliyordu ve kendini ona göre hazırladı. Hemen her takım, benzer sıkıntıları yaşadı. Ne bir eksik, ne bir fazla. Bu yüzden, bu sezon için kimsenin bizden düşmeyi kaldırmak, lige çıkartmak, 19'u 20 yapmak gibi bir beklentisi olmasın"

TAKIM SAYISI 18'E DÜŞECEK

"Geçen sezon ne ilan ettiysek, statü ne ise o uygulanacak. Sonraki sezonlarda hem Süper Lig hem de TFF 1. Lig'deki takım sayısını 18'e düşürmeyi hedefliyoruz."

"SERDAR TATLI'DAN MENUNUM"

"Serdar Tatlı ve ekibinin çalışmalarından memnunum. Sezon içindeki eleştirilere, algılara karşı her zaman dimdik durdu ve kimseye taviz vermeden işini çok iyi yaptı. Ben istikrardan yanayım. Yıllardır, her sezon MHK Başkanı değişiyor. Biri gidiyor diğeri geliyor, hadi sonra sil baştan. Bu olmaz. Serdar Tatlı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni sezonun planlamalarını birlikte yapacağız. Kimin ne söylediği benim için önemli değil."

"AYDINUS DEVAM EDECEK"

"Fırat Aydınus, Türkiye'nin en iyi hakemlerinden biri. Talimatlarımıza göre yaş limitini doldurduğu için hakemlik dönemi sona erdi. Fırat Aydınus, bu sezon da çok başarılıydı. Gördük ki, yurt dışında fiziği yeterli olduğu sürece, 50 yaş üstüne kadar maç yöneten hakemler var. Bu yüzden 47 yaş sınırını biraz daha üste çıkarmayı planlıyoruz. Böylelikle sadece yaşı nedeniyle mesleğine veda etmek zorunda kalacak hakemlerimizin futbolumuza bir süre daha hizmet etmelerine olanak sağlayacağız."

SEYİRCİ İSTEĞİ

"Yeni sezonla birlikte, biz de taraftarların tribünde olmasını istiyoruz. Çok özledik. Sezon içinde, zaman zaman seyirci kararı aldık, ancak vaka sayılarının artış göstermesi kararlarımızı değiştirdi. Bilim Kurulu ve TFF Sağlık Kurulu'nun önerilerini dikkate aldık. Önce, stat kapasitesinin belirli oranı ile başlayabiliriz. Aşılamanın artışı, vaka sayılarının azalması ile inşallah bir süre sonra dolu tribünler önünde maçlarımızı oynatırız."

LETONYA MAÇI CANIMI SIKTI

"Sportif olarak en çok canımı sıkan, Dünya Kupası elemelerinde Hollanda ve Norveç'i mağlup ettikten sonra evimizdeki Letonya beraberliği oldu. 3-1 önde olmamızın avantajını değerlendiremedik ve Letonya'ya karşı yine galip gelemedik. Üçte üç ile başlasak, harika olurdu, ancak yine de grupta lideriz. Sonuna kadar da böyle devam edeceğine inanıyorum. Önümüzde bir de dünya şampiyonası elemeleri var. Aynı hız ve ivme ile yolumuza devam edeceğiz."

Milliyet

Güncellenme Tarihi : 29.5.2021 10:39

İLGİLİ HABERLER