Spor
  • 26.5.2013 02:16

Kupa 5. kez Bayern'in!

Wembley Stadı'nda oynanan ve iki Alman takımının ilk kez karşı karşıya geldiği final maçında, Mandzukic ve Robben'in golleriyle Borussia Dortmund'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Bayern Münih 12 yıllık kupa özlemine son verdi.

Son 4 yılda 3 kez final oynayan ve bu finallerden ikisini kaybeden Bayern Münih, Borussia Dortmund karşısında 5. Şampiyonlar Ligi kupasına uzandı. Alman ekibi, 2010 yılında İnter Milan'a, geçen yıl da Chelsea'ye finalde kaybetmişti.

Bayern Münih, organizasyonun "Şampiyonlar Ligi" adıyla oynanmaya başladığı dönemde 2000-2001 sezonunda, "Şampiyon Kulüpler Kupası" adıyla oynandığı dönemlerde ise 1973-1974, 1974-1975 ve 1975-1976 sezonlarında şampiyonluk elde etmişti.

Hakem Nicola Rizzoli'nin bitiş düdüğünün ardından büyük sevinç yaşayan Bayern Münihli futbolcular, mutluluklarını tribünleri dolduran binlerce seyircisiyle paylaştı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreninde takım kaptanı Philipp Lahm, Şampiyonlar Ligi Kupası'nı UEFA Başkanı Michel Platini'nin elinden aldı. Daha sonra yeniden sahaya inen futbolcular, kupayla stat turu attı.

-Borussia Dortmund'lu futbolcular büyük üzüntü yaşadı-

Geriye düştüğü maçta İlkay'ın penaltısıyla beraberliği yakalayan ancak bitime 2 dakika kala yediği golle rakibine 2-1 yenilen Borussia Dortmundlu futbolcular maçtan sonra büyük üzüntü yaşadı.

Borussia Dortmund tribünleri alkışlarla futbolcularına moral verirken, Bayern Münihli futbolcular da rakiplerini teselli etmeye çalıştı. Bazı Borussia Dortmundlu futbolcuların gözyaşlarını tutamadığı gözlenirken, teknik direktör Jürgen Klopp da karşılaşmanın ardından futbolcularını tek tek tebrik etti. Bayern Münihli futbolcular, madalya törenine giden rakiplerini alkışladı.

-Finali 86 bin futbolsever izledi-

Wembley Stadı'ndaki Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasındaki final maçını 86 bin 298 futbolsever izledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de ülkesinin iki takımının kupa mücadelesi verdiği maçı UEFA Başkanı Michel Platini ile birlikte protokol tribününden izledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:00

İLGİLİ HABERLER