Asayiş
  • 4.6.2014 17:42

Kur partiyi çek tombalayı

Güven Özen, 8 Mart 2012’de Güven Partisi’ni kurdu. Partinin ‘0’ üyesi olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı onay verdi. Resmi kayıtta telefon numarası bile yok. Ama altı ayda 20 kumar baskını var.Türkiye’de 77 siyasi partiden biri olan ve resmi olarak kayıtlarda yer alan Güven Partisi’nin Adana İl Başkanlığı’na altı ayda 20 kumar baskını yapıldı. Baskın sonrasında parti binasında bulunanlar için Kabahatler Kanununu uygulayan polis, kumar oynatanlar hakkında 200’er TL para cezası yazdı. Güven Parti Adana İl başkanı M.B. ve yöneticiler B.A., M.B., H.B. hakkında ise kumar oynanmasına yer temin etmek suçundan adli soruşturma başlattı.

 
GÜNDE 50 BİN LİRA KAZANÇ
 
Vatan'ın haberine göre polis, 6 ay içerisinde 20 defa baskın düzenlediği Güven Partisi Adana İl Teşkilatı’na toplam 2 bin kişiye, 400 bin TL ceza uyguladı. Cezaları ise günlük ortalama 50 bin lira kazandığı kaydedilen M.B.’nin üstlenip, müşterilerine ödeme yaptırmadığı ileri sürüldü.
 
GELİRİM DE YOK GİDERİM DE
 
Güven Partisi ise bu yılın başında Anayasa Mahkemesi’ne partinin genel merkez ve il örgütlerinin 2012 yılına ait herhangi bir gelir ve gideri olmadığını bildirdi. Parti yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunan Anayasa Mahkemesi, genel merkezi ve il örgütleri faaliyette bulunan partinin kira, su, elektrik gibi yönetim giderleri olması gerektiğine dikkat çekti. Bilgilerini sunması için verilen süre içinde de bir bildirimde bulunmayan parti yönetimi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Anayasa Mahkemesi, partinin Genel Merkez ve il örgütlerine ait kesin hesapların denetimini gerçekleştiremedi.
 
KUMAR FİŞLERİNİ UÇAN BALONLARLA KAÇIRDILAR
 
Polisin 20 kez düzenlediği operasyonların birinde özel yapılmış çelik kapıları açıp binaya girmeye çalışırken, parti çalışanları terasta hazır bekletilen uçan balona kumar aletlerini bağlayıp uçurmuştu. Kaynak: Vatan
 
SON BASKINDA: BİZİM DE EKMEĞİMİZ BU İŞTEN
 
Adana'da son baskın yeni yapıldı. Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Güven Parti Adana İl Başkanlığında tombala oynatıldığı ihbarı ile operasyon yaptı. Bu arada kapıda bekleyen bir tombalacı polisin geldiğini telefonla içerdekilere bildirdi. Bu durumu gören polis şahsı yanına alarak kapıyı açtırması için parti binasına getirdi. Ancak şahıs "Ben kapıyı açtıramam bizim de ekmeğimiz bu işten" demesi dikkat çekti. Polis demir kapıya vurarak, "Aç polis" diye bağırdı ancak kapıyı açan olmadı. Bunun üzerine polis arka taraftan dolanarak birinci demir kapıyı kendi imkanlarıyla açtı.
 
Bu arada, ikinci demir kapıya da vurup "aç polis" denmesine rağmen kapıyı kimse açmadı. İçerde tombala oynayanların tombala oyununun delillerini yok etmek için malzemeleri bir torbaya koyup binanın arka tarafındaki bahçeye attığı ihbarı geldi. Bunun üzerine bahçeye giden polis bir torba içinde tombala malzemelerini buldu. Tombalacılar da partinin demir kapılarını polise tek tek açtı. Polis içeri girerek tombala oynayan 92 kişiye Kabahatlar Kanunu'na göre 189'ar lira para cezası yazdı. Güven Parti Adana İl Başkanı B.A. ile birlikte 7 kişiye de kumara yer temin etmek ve kumar oynatmak suçlamalarından işlem yapıldı.
 
"ŞEYTAN'IN AKLINA GELMEZ"
 
Yapılan her baskında polis tombala malzemelerini bulmak için kılı kırk yardı. Polis, yaptığı ilk operasyonda 4 demir kapı olduğu için içeri girmekte zorlandı. Polis girene kadar partililer tombala malzemelerini ortadan kaldırdı ancak polis yapılan aramada malzemeleri buldu. Polis daha sonra aynı partiye defalarca operasyon yaparak çok sayıda kişiyi suçüstü yakaladı.
 
SÖZDE ENGELLİ TUVALETİ
 
Bunun üzerine partililer, tombala oynarken polise yakalanmamak için tombala oynanan yere engelli tuvaleti adını verdikleri bir kabin yaptı. Polis baskın yaptığında açılan boruya tombala malzemelerini atıp üzerine de tazyikli su dökerek tombala malzemelerini yok etmeye çalıştı ancak polis baskın sonrası partililerin bu oyununu da bozarak malzemeleri buldu.
 
Bir diğer operasyonda polis kumar oynayanların yakalanmamak için yaptıkları sistemi görünce şaşkına döndü. Partililerin, ASKİ'nin haberi olmadan farklı bir kanalizasyon hattı çekerek polis baskını sırasında tombala malzemelerin buraya gönderdiği belirlendi. Polis malzemelere ulaşmak için iş makinesiyle kazı yaptı. Bir önceki operasyonda ise partililer yine şaşkına çevirdi. Polis operasyondan sonra içeri girdiğinde tombala oynandığına dair iz bulamadı ancak tuvalette yapılan aramada öğütme makinesini fark etti. Kıyma makinesine benzer özel tasarımla partililerin tombala malzemelerini öğütmek için makine yapıldığı ortaya çıktı. Tuvalete monte edilen makineye bağlanan borudan malzemelerin atıldığı burada öğütüldükten sonra yapılan musluğun açılarak su sistemiyle yine kanalizasyon sistemiyle tombala malzemelerinin atıldığı belirlendi.
İHA
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:29

İLGİLİ HABERLER