Asayiş
  • 30.6.2010 17:26

KURBAN YOLSUZLUĞU DOSYASI YARGITAY'A GİDECEK

ANKARA - Karar üzerine dosya, görev uyuşmazlığının giderilmesi için Yargıtay 5. Ceza Dairesine gönderilecek.
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinin kararında, ''iddianamede tüm iddiaların titizlikle incelendiği, sanıklar hakkında iddia edilen örgütteki konumları konusunda ayrıntılı değerlendirmeler yapıldığı, sanıklara isnat edilen eylemlerin tek tek açıklandığı ve sevk maddelerinin belirtildiği'' vurgulandı.
Bu değerlendirmeler sonucu sanıklar hakkında ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, üye olmak, kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, edimin ifasına fesat karıştırmak, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, rüşvet, sahte özel belgeyi bilerek kullanmak, özel belgede sahtecilik'' suçlarından isnatta bulunulduğu belirtilen kararda, ''iddianamede cebir ve şiddet iddiasında bulunulmadığına ve buna ilişkin bir sevk maddesine yer verilmediğine'' dikkat çekildi.

-DOSYA, YARGITAYA GİDECEK-

Sanıklar hakkında iddia edilen olaylar ve sevk maddeleri incelendiğinde genel yetkili ağır ceza mahkemelerinin görevli olduğu ifade edilen kararda, şu değerlendirmelere yer verildi:
''Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesince cebir ve şiddet kullanımı gerekçesiyle görevsizlik kararı verilmişse de iddianame incelendiğinde böyle bir olayın iddia edilmediği görülmektedir. Mahkemenin görevi, iddianamede belirtilen isnatları yargılamak olup, bir kısım sanıklar arasında geçen argo konuşmalar ile halk arasında kullanılan deyimlere farklı anlamlar yükleyerek suç yaratmak değildir.''
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinin ''karşı görevsizlik'' kararı üzerine dosya, görev uyuşmazlığının giderilmesi için Yargıtay 5. Ceza Dairesine gönderilecek.
''Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk'' iddiasına ilişkin soruşturma sonucunda, LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz ve Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Salih Güloğlu'nun da aralarında bulunduğu 45 sanık hakkında dava açılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER