Ekonomi
  • 13.9.2013 03:11

Kurbanlıklar pazara çıktı

Erzurumlu besici ve çiftçiler, kurbanlıklarını hayvan pazarına getirmeye başladı. Kurbanlık fiyatlarının 5 yıl öncekiyle aynı olmasından şikayetçi olan satıcılar, hükümetin ücret problemine çözüm bulmasını bekliyor. Kaba yem fiyatlarının fahiş fiyata satılmasının besiciliği öldürdüğünü ileri süren kurbanlık satıcıları, çaresizlik içerisinde olduklarını söylediler. Bayrama 10 gün kala satışların ve ücretlerin canlanmasını umut ettiklerini dile getiren besici ve çiftçiler, "Meydan kalabalık ama alıcı yok." dedi.
Besiciler ve Sütçüler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl, kurbanlık fiyatlarının önceki yılın fiyatlarından aşağı oduğunu aktardı. Hükümetin et fiyatlarına çiftçi ve besici lehine müdahil olmasını isteyen Bingöl, "2010 yılında canlı hayvanın kilosu 12 TL'ydi bugün 9 - 9,5 liraya düştü. Hükümet bu konuya acilen el atsın. Şu anda el atan da yok bu konuya." dedi.
Uzun yıllardan bu yana besicilik yaptıklarını dile getiren Kemal Koçak, Cemalettin Bulut ve Abdurrahman Sayar da, kurbanlık ücretlerinin düşüklüğünden şikayetçi oldu. Besiciler, "Kurbanlık fiyatları çok ucuz. 5 yıl önceki fiyatlar. Halk ithal hayvan gelmeden bu bayram ucuza kurban kesebilir. Bir kilo leblebi, bir kilo etten pahalı. Hayvan pazarında kuru kalabalık var. Satış yok. Bayram öncesinde satışlarda canlılık bekliyoruz." yorumlarında bulundular.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:05

İLGİLİ HABERLER