Eğitim
  • 7.10.2008 09:19

KÜRESEL KRİZ İLAHİ BİR UYARI!...

Roma Katolik Kilisesi lideri Papa 16. Benediktus, ABD başta olmak üzere Avrupa piyasalarını da etkilemeye başlayan küresel mali krizi “bir ilahi uyarı” olarak nitelendirdi. Vatikan'da “Piskoposlar Sinodu” adı altında yapılan toplantının açılışında konuşan Papa, bankalar ve kredi kuruluşlarının batmakta olmasından ibret alınması gerektiğini belirterek, “Bankaların çöküşünde, paraların yok oluşunda, tüm bunların bir hiç olduğunu görüyoruz” dedi.
YAŞANANLAR GERÇEK DEĞİL
16. Benediktus, “yaşanan krizin maddiyata bel bağlamanın yanlışlığını ortaya koyduğunu” savunarak, “Hayatlarını sadece başarı, kariyer ve para gibi gözle görülür ve hissedilebilir şeyler üzerine bina edenler, evlerini kum üzerine kurmuşlardır. Gerçekmiş gibi görünen bu şeyler eninde sonunda geçip gidecektir” diye konuştu.
Papa, yaşanan küresel mali krizden hareketle, İncillerde Hz. İsa'ya atfedilen bir konuşmada geçen, Tanrı'nın sözünü dinleyenlerin “evlerini kaya üzerine kuran akıllı adam”a, dinlemeyenlerin ise “evlerini kum üzerine kuran budala adam”a benzetilmesini hatırlatmış oldu. Banka ve kredi kuruluşlarının çöküşünü “insanların sahte gerçekler peşinde koşmalarının göstergesi” biçiminde yorumlayan 16. Benediktus, sözlerini, “Tüm bunlar gerçekmiş gibi görünse de, aslında bunların gerçekliği sadece ikincil düzeydedir. Bunlar üzerine bina yapmak, kum üzerine ev kurmaktan başkabir şey değildir” diye sürdürdü.
Papa 16. Benediktus, bu vesileyle piskoposları, insanlara Hristiyanlar tarafından Tanrı'nın sözü addedilen Kitab-ı Mukaddes'e uyma çağrısı yapmaya davet ederek, “Gerçeğin yegane temeli, bizim gerçeklik anlayışımızı değiştirebilecek yegane şey Tanrı'nın sözüdür: Gerçekçi olan, Tanrı Sözünün gerçekliğini tanıyan kişidir” dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:40

İLGİLİ HABERLER