Asayiş
  • 28.3.2021 23:58

Kürşat Ayvatoğlu'nun gözaltı sırasında üzerinden bakın ne çıktı

Kürşat Ayvatoğlu'nun üzerinde gözaltı araması sırasında Lyrica isimli uyuşturucu madde olarak da kullanılan hapın bulunduğu ortaya çıktı.

Kürşat Ayvatoğlu Kürşat Ayvatoğlu'nun üzerinde gözaltı araması sırasında Lyrica isimli uyuşturucu madde olarak da kullanılan hapın bulunduğu ortaya çıktı.

Jurnal Türkiye’de yer alan haberde,  Ayvatoğlu’nun ifadesine göre; gözaltına alındıktan sonra arabasından yeşil reçete ile satılan ve uyuşturucu madde olarak bilinen Lyrica isimli hap çıktı.

Ayvatoğlu ifadesinde hapın Yağız Mıtrıp’a ait olduğunu ve başı ağrıdığında kullandığını söyledi.

İŞTE İFADESİNDE SÖZ KONUSU ÜZERİNDEN ÇIKAN MADDE:

ifade.jpg

NE OLMUŞTU?

Otomobilinde uyuşturucu kullanma görüntüleri nedeniyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kürşat Ayvatoğlu, tekrar gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine harekete gecen ekipler, 26 Mart'ta olayla ilgili soruşturma başlattı. Kısa sürede Ayvatoğlu'nu gözaltına alan ekipler, görüntülerdeki diğer şahısların tespit edilip yakalanması için de harekete geçti.

Gözaltı süresinin dolmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, adli kontrol şartıyla salıverildi. Soruşturmayı sürdüren emniyet birimleri, Kastamonu ve İzmir'de diğer kişileri de yakaladı.    Görüntüdeki maddenin uyuşturucu ve uyarıcı olduğunun belirlenmesi ve şüphelinin bu maddeyi arkadaşlarına da temin ettiği iddiası üzerine Ayvatoğlu, savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alındı.

"UYUŞTURUCU DEĞİL, PUDRA ŞEKERİ"  

Hamza Kürşat Ayvatoğlu'nun ifadesinde, kullandığı maddenin "pudra şekeri" olduğunu söylemesine rağmen araçta yanında bulunan ve gözaltına alınan iki kişinin "kullanılan maddenin uyuşturucu olduğunu, Ayvatoğlu'nun kendilerine de uyuşturucu temin ettiğini" öne sürdükleri öğrenildi.

"MAĞDURUM BANA ŞANTAJ YAPILDI"  

Görüntüleri çeken kişinin iş ortağı olduğunu da söyleyen Ayvatoğlu, "Mağdurum bana şantaj yapıldı" ifadesini kullandı. 'nun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilmiş, Hamza Dağ bu iddiayı yalanlayarak Ayvatoğlu'nun genel merkez büro personeli olduğunu açıklamıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 28.3.2021 22:12

İLGİLİ HABERLER