Gündem
  • 29.8.2009 00:00

KÜRT AÇILIMINDA ERMENİ PARMAĞI!..

CHP Lideri Baykal'ın gündeme getirdiği Atlantic Council iddiasına ayrıntılar geliyor... CHP, ''açılım dış kaynaklı'' iddiasındaki ısrarını sürdürüyor.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, bu konseyin hazırladığı raporla ilgili ilginç ayrıntılar öne sürdü. CHP'nin iddiasına göre bu rapor, Kürt açılımının yol haritası.

İki ayrı raporu yazan araştırmacı David Phillips için Öymen "Bir eli Kürt bir eli Ermeni sorunu içinde" iddiasında bulundu.

ERMENİ KOMİSYONU'NUN DA BAŞKANI

Amerikan Atlantic Council araştırmacısı David Phillips'in aynı zamanda Amerikan hükümetinin desteği ile kurulan Türk-Ermeni Uzlaştırma Komisyonu'nun başkanı olduğuna dikkat çekti.

YOL HARİTASINI ERMENİ HÜKÜMETİ BİLİYOR

Öymen açıklamasında "Bu komisyonun hazırladığı yol haritası Türk ve Ermeni hükümetlerine verilmiş ancak içeriği kamuoyuna açıklanmamıştı" dedi.

"Bazı Ermeni kaynakların yol haritasında Türkiye'nin Ermenistan sınırını ön koşulsuz açması yer alıyor" dediğini belirten Öymen, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'deki ziyareti sırasında da benzer bir mesaj verdiğine dikkat çekti.

Öymen açıklamasında "Gerek hükümetin son açılımı gerek Ermenistan konusundaki girişimlerinin yabancı kaynakların telkinlerinden esinlendiği yolundaki izlenimleri bu bilgiler doğruluyor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER