Gündem
  • 8.5.2013 10:03

"Kürt devleti kurulursa sebebi milliyetçiler olur"

Habertürk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz'ın modere ettiği Türkiye'nin Nabzı'nda çözüm süreci ve Türk milliyetçilerinin pozisyonu masaya yatırıldı.

Türk milliyetçilerinin çözüm süreci ve barışçıl çözüm arayışlarına şiddetle karşı çıkmasını eleştiren Mümtazer Türköne "MHP bu süreçte kötü adam rolünü üstlenmiş. Bir rol üstlenmiş, onu yerine getiriyor" dedi.

MEVCUT TÜRK MİLLiYETÇİLİĞİ BÖLÜCÜDÜR!

"Ancak ben bu süreçte MHP'nin çok iyi bir sınav vermediğini düşünüyorum. Türk milliyeçiliği milletin bekaası üzerine fikir birliği yapmak yerine bu süreçte ayrıştırıcı bir rol oynuyor.

Ben milliyetçilik denilen şeyin Kürt antipatisi topladığını düşünüyorum. Bugün, Kürtleri ikna etmek, birlik içerisine almak yerine bir endişeyi ifade etmeden sadece sürece itiraz eden bir milliyetçilik var. Ben bu milliyetçiliğin bölücü olduğunu düşünüyorum.

Bu süreç içinde ortak paydayı belirten mesajlar önemli olduğu için buna itiraz ediyorum."

NEYE İTİRAZ EDİYORSUN PKK SİLAH BIRAKMASIN MI?

Ümit Özdağ ile polemik yaşayan Türköne ''PKK silah bırakmış neye itiraz ediyorsun, adam silah bırakmasın mı?'' diye sordu. "Milliyetçilerin,Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşları kendilerini onurlu ve eşit vatandaşlar olarak hissedecekleri bir projesi var mı? Bunu söyleyebiliyor musun?" diyerek sorularına devam eden Türköne "bunu söyleyemiyorsan bu Türk milliyetçilerinin sonu olur" dedi.

KÜRT DEVLETİ BİLE KURULUR, SEBEBİ DE TÜRK MİLLİYETÇİLERİ OLUR!

Bırakın federalizmi, bağımsız Kürt Devleti bile kurulur. Buna da Türk milliyetçileri sebep olur. Buna Türk milliyetçilerinin verecek bir cevabı yok mu? PKK silah bırakmış hala itiraz ediyorsun, neye itiraz ediyorsun?

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER