Gündem
  • 7.10.2005 20:17

''KÜRT MESELESİ KONUSUNDA BİR ŞEY SÖYLEMEK BİZE DÜŞMEZ''

VAN - Avrupa Parlamentosu (AP) İnsan Hakları Alt Komitesi Başkanı Helene Flautre, ''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da tanımladığı gibi Kürt meselesi konusunda bir şey söylemek bize düşmez, burada yaşayan insanların konuyla ilgilenmesi, konuya sahip çıkması gerekir'' dedi.
     Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Flautre başkanlığındaki heyet, Van Valisi Niyazi Tanılır'ı makamında ziyaret etti. Flautre, valilik çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Tanılır ile yapılan görüşmelere değinerek, ''Kürt meselesi ile bölgede yaşanan göçe ilişkin sorunları, mülteciler ve sınır sorunlarını, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına ilişkin birçok konuyu ele aldık'' dedi.
     Gazetecilerin, ''Türkiye'deki Kürt sorununun çözülmesine ilişkin düşünceleriniz nelerdir?'' yönündeki sorusu üzerine Flautre, şunları kaydetti:
     ''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da tanımladığı gibi Kürt meselesi konusunda bir şey söylemek bize düşmez, burada yaşayan insanların konuyla ilgilenmesi, konuya sahip çıkması gerekir.
     Bu konuyu çözecek olan sizlersiniz. Bizim tek yapabileceğimiz şey bu sorunun çözümüne yardımcı ve destek olmaktır. Mesela Sayın Vali ile görüşmemizde (Türkiye'deki devlet okullarında Fransızca, Almanca, İngilizce öğrenilebiliyor. Peki neden Kürtçe öğrenilmesin?) gibi bir soru sorduk. Biz ancak böyle fikirler ortaya atarak sorunun çözümüne yardımcı olabiliriz.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER