Gündem
  • 26.5.2004 01:47

KÜRTÇE KLİBİNİ HİÇBİR TELEVİZYONDA YAYINLATAMAYAN HÜLYA AVŞAR KLİBİ KENDİ PROGRAMINDA EKRANA GETİRECEK

Hiçbir TV’nin yayınlamak istemediği Türkçe altyazılı Kürtçe klibi Hülya Avşar 5 Haziran Cumartesi gecesi kendi şov programında ekrana getirecek.

YAPIMCISININ gazete ilanıyla yayımlayacak TV aradığı ilk Kürtçe klip 5 Haziran Cumartesi gecesi Hülya Avşar Şov’da ekrana gelecek. Kardeş Türküler grubunun Mirkut (Tokmak) adlı şarkısına çekilen klibin gösterileceği programda topluluk ayrıca Kürtçe ‘Leyla’ ve Romanca ‘Şukar Şukar’ şarkılarını seslendirecek.

Mirkut için çekilen Türkçe altyazılı Kürtçe klibi yapımcısı Kalan Müzik, TRT dahil büyük ulusal TV kanallarına göndermiş ancak yayımlanmasını sağlayamamıştı. Bunun üzerine yapımcı Hasan Saltık gazetelere ilan vererek, klibi yayımlayacak TV aradıklarını duyurmuştu. Yapımcı bu arada klibi Radyo Televizyon Üst Kurulu’na gönderip ‘yayımlanmasında sakınca var mı’ diye sormuştu. RTÜK ise başvuruyu ‘Bizim görevimiz Özel Radyo ve TV’lerin yayınlarını, yayın sonrası denetlemektir’ diyerek yanıtlamıştı.

Hülya Avşar Şov yapımcısı Sinan Yüce, ‘Hülya Avşar Şov formatında klip gösterilmiyor. Ancak bir istisna yaparak klibi yayınlayacağız. Kardeş Türküler politik bir grup değil. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün yaptığı açıklamalardan sonra bunda hiçbir sakınca görmedik’ dedi.

Avşar da, ‘Benim programımda Ciwan Haco daha önce programda Kürtçe söylemişti. Bu yüzden Kardeş Türküler’in klibini yayınlamakta da bir sakınca görmüyorum’ diye konuştu. 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:16

İLGİLİ HABERLER