Gündem
  • 30.9.2011 01:55

KÜRTLER İSYANDA!.. BİZİ ÖLDÜREREK Mİ KURTARACAKSINIZ

Birden bire katliamlarını sivillere yönelten PKK, özellikle hakkını savunduğunu iddia ettiği Kürt vatandaşları katledince, bölge halkı isyan etti.
Yıllardır terör belası yüzünden acı içinde yaşayan Kürt vatandaşlarımız, artık huzur arıyor.PKK'nın sivil katliamlarını ise açıktan eleştiriyor.
Pınarcık’ta 5 çocuğu, eşi, iki kardeşi ve 6 yeğenini katleden PKK’ya Mardinli Şeyhmuz Yavuz’dan anlamlı soru: Bizi öldürerek mi hakkımızı savunuyorsunuz? Cinayetlerin Kürt haklarıyla ne ilgisi var?

TERÖR örgütünün simgesel katliamlarından biri olan Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık katliamında 5 çocuğu, eşi, iki kardeşi ve 6 yeğenini kaybeden Şeyhmuz Yavuz (72) örgütün kanlı emellerine Kürtlerin adını karıştırmamasını istedi. Eylemlerin Kürtlerin hakları ve talepleri ile ilgisi olmadığını da kaydeden Yavuz şöyle konuştu: “Bizi öldürerek mi hakkımızı savunuyor? Kendi halkını korumak için mi onları öldürüyor? Böyle şey olur mu? Özür dilemenin manası nedir yani? Benim 5 çocuğum ölmüş, hangi özür kaybımı telafi edebilir, bilen varsa cevap versin. Bu cinayetlerin Kürtlerin haklarıyla ne ilgisi var?”

‘Zorun rolü’ ile korku salma

Örgütün elebaşı Öcalan 12 Eylül darbesinden sonra Suriye’de bulunduğu sırada ‘Kürdistan’da Zorun Rolü’ adıyla bir metin hazırladı. Metinde devrimin başarıya ulaşması için halka korku salacak eylemlerin hayata geçirilmesi savunuluyordu. PKK 1982 yılında gerçekleştirdiği 2. kongresinde bu teze dayanarak şiddet eylemlerine başlama kararı aldı. 1986 yılında gerçekleştirdiği 3. kongrede ise Kürtler’in desteğini kazanmak için Kürtlerin yaşadığı bölgelerde baskı ve korku unsurunun işletilmesine karar verildi. 1987 yılı PKK’nın bir önceki yıl aldığı kongre kararları doğrultusunda seri halde gerçekleştirilen sivil katliamlara sahne oldu. Pınarcık Katliamı da o süreçteki en kanlı eylem olarak kayıtlara geçti. 20 Haziran 1987’de yaşanan kanlı saldırıda korucu olan köye baskın düzenleyen PKK’lılar 16’sı çocuk, 6’sı kadın 30 kişiyi öldürdü. Faili meçhullerle ilgili itiraflarda bulunan eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamarda Pınarcık katliamında JİTEM’in de rol aldığını söylemişti. Pınarcık katliamında en fazla kayıp veren ailelerden biri Yavuz ailesiydi. Şeyhmuz Yavuz kanlı eylemde 5 çocuğunu, eşini, iki kardeşini ve 6 yeğenini kaybetti.

Katillere destek biterse, çözülür

Şeyhmuz Yavuz şimdi 72 yaşında. Örgütün sivillere yönelik katliamlarında sadece tetiği çekenlerin değil örgüte destek olanların da sorumluğu olduğunu söyleyen Yavuz “Onları destekleyenler onlar gibidir, onların da eli kanlıdır” diyor. Yavuz, akan kanın ancak birlik beraberlikle sonlanabileceğini savunuyor: “Bu işi ancak millet çözer.Onlara kim destek veriyor. Biz birlik olsak bu vahşeti yapabilirler mi?” MELİK DUVAKLI

PKK’nın son saldırıları acımızı tazeledi

PINARCIK Katliamında Mehmet Sıddık Öztep de 12 yaşındaki kızı Aysel’i ve eşini kaybetmiş. Aradan yıllar geçmesine rağmen şiddetin hala durmaması üzüntüsünü katlıyor: “Bizim yaşadığımız acıyı kelimelerle izah etmemiz imkansız. Olaydan sonra da köyü üç kez bastılar ama koruduk kendimizi. Şimdi televizyondan bu olayları izleyince aynı acılarımızı hatırlıyoruz. Ne diyebilirim ki? Allah onların belasını versin. İnsan öldürerek, bebek öldürerek neyin hakkını savunuyorlar? Biz mücadele ediyoruz, sonuna kadar da edeceğiz, ama devlet de görevini yapacak.”

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:37

İLGİLİ HABERLER